In Vino Lidia – egy borest, ahol nemcsak a gyomor, de az elme is munkára van fogva

2018. július 01.
A borkészítés már több ezer éves múltra tekint vissza – a bor az egyik legrégebbi alkoholos italunk, több ezer éve fogyasztják nagy örömmel az emberek. A különleges borok egyre több ember szívét rabolják el, és sokan ennek köszönhetően úgy döntenek, hogy mélyebben is beleássák magukat a borok világába.

Ahhoz, hogy minél több információt elsajátíts a borokról, a legjobb, ha részt veszel egy borkóstolón, ahol általában a szakma kiválóságai vezetnek be a legkülönlegesebb hazai és nemzetközi nedűk világába.

Füle Lídia, lenyűgöző személyiségével, hihetetlen ismereteivel teszi még gazdagabbá a borestjeit, amelyeken garantált a jó kedv. A vacsorával egybekötött beszélgetős, alkalmanként kvízjátékokkal, interaktív szórakozási lehetőségekkel dúsított borkóstoló Budapesten

Mi az a “sámpájn”? Mit jelent, hogy hordós a borunk? Szívesen isszák az olaszok Jupiter vérét? Az In Vino Lidia borestek koncepciója egyedileg összeállított – tematikus, interaktív, quiz, térkép és szemléltető eszközökkel kiegészült – borkóstoló. Az egymástól függetlenül érkező vendégek csapatként távoznak, hisz U alakban terített asztalok körül Lídia kérdésekkel, kóstolási jegyzetekkel inspirálja a vendégeket, és workshop formájában együtt fejtik meg, hogy a borban épp trópusi gyümölcs vagy étcsokis aszaltszilva gyümölcsbomba rejtőzik. Lídia a piacon megtalálható borestek széles választéka mellett egy borvacsora és boriskola speciális ajánlatával értéket teremt, a vendégei számára egy este alatt használható tudást ad, amit a mindennapi életben segít a borválasztásban, és a másnapi hipermarketi vasárnapi bevásárlásban már bátran alkalmazható.

Füle Lídia, közgazdász, pénzügyi tanácsadó egy multinacionális cégnél. Bacchus italáról ismereteit angol középfokú és amerikai felsőfokú sommelier képesítéssel tovább csiszolta. Ha nem egy magyar testes vörös pörög a poharában, akkor a „szicíliai fekete koszos déli szépség”, a nero d’avola vagy az ausztrál shiraz legszebb palackjait kutatja.

Már szinte beutazta az egész világot, kihasználva minden lehetőséget, hogy megismerjen minél több szőlészt, borászt, pincészetet és persze a minőségi bor fogyasztóit. Előadásait többen hasonlították már egy letehetetlen útikönyvhöz.

Ajánljuk mindenkinek, akinek van legalább egy kicsi kíváncsisága a borok irányába. Bátran vigye el a párját, barátját, aki esetleg kisebb rajongással bír a borok iránt, ugyanis az érdekes történetek miatt akkor sem fogja rosszul érezni magát, ha egyáltalán nem ért a borokhoz.

Tudod, hogy miért a Franciacorta Olaszország „sámpánja”? Tudod, hogy mit jelent a szó pecorino? Szívesen isszák az olaszok Jupiter vérét? Nebbiolo vagy Barolo? Ez itt a kérdés: melyik illik jobban a toszkán vaddisznóragu vacsorához?

Az In Vino Lidia borvacsorák kedves vendégei Lídia saját borklubja, de éppúgy örömmel beszélget zárkörű borklubok bor szerelmeseivel, osztja meg élményeit a Borkollégium növendékeivel, de kicsattanó jókedv várja a Trattoria Toscana és a Városliget Café vacsoravendégeit is. Lídia soron következő eseménye a Városliget Café romantikus, monarhcia korabeli Törley termében egy nemzetközi pezsgőest. A résztvevők összehasonlítják a magyar és a nemzetközi bubis italokat, megtudhatják, hogy mit jelent az olasz „DOC” kifejezés, vagy miért épp a chardonnay a francia Champagne borvidék védett szőlőfajtája.