Kiadós vacsora mellett sem fogsz hízni

2018. augusztus 27.
A vacsora a nap legjobb rész - sokan gondoljuk így. Ilyenkor együtt a család, vagy épp összeülünk a barátainkkal, már ezért megéri. A legtöbben mégis úgy hisszük, hogy sötétedés után enni bűn. Pedig nem igaz.


Fotó: Profimédia – Red Dot

Olasz kutatók összehasonlítást végzetek, és megvizsgálták a délelőtt 10-kor és az este 6-kor elfogyasztott étel hatásait. A vizsgálat szerint nem volt különbség súlycsökkenésben, de a később evők több zsírtól szabadultak meg. Számos nyomon követési tanulmányban ugyanerre az eredményre jutottak. Az időzítés tehát nem számít. A túl sok kalória fogyasztása okozza a súlygyarapodást, függetlenül attól, hogy mikor eszel.

Egyáltalán nem jó egy olyan világban élni, ahol nem ehetsz este és nem élvezheted az ételeket a szeretteiddel, ráadásul ez a teória nem is támasztja alá a súlycsökkentés tudományos szabályait. Nem leszel túlsúlyos, ha este eszel, csak ha túl sokat eszel. Ha tudod már mennyi kalóriát fogyaszthatsz hízás nélkül naponta, alakítsd úgy az étkezéseket, hogy este még beleférjen egy normális vacsora.

Kíváncsi vagy még a táplálkozással kapcsolatos tévhitekre? Kattints a WellnessCafé oldalára!