5 élelmiszer, amit mindig moss meg

2018. november 13.
Mosni vagy nem mosni? Ez itt a kérdés. Az élelmiszerbiztonsági szakértők szerint az alábbi alapanyagokat mindig meg kell mosnunk fogyasztás és felhasználás előtt. Még akkor is, ha meg fogjuk főzni.

1. AVOKÁDÓ

Bár a belső részét használjuk, de mielőtt felvágnád, vagy meghámoznád, nem árt megmosni, hogy a semmilyen veszélyes dolog ne maradjon rajta. Ráadásul jó eséllyel nem te leszel az első, aki megfogod…

2. GABONAFÉLÉK

Általában főzve, forralva használod fel a gabonákat, de előtte érdemes hideg vízzel átöblíteni őket. Így eltávolítod a rossz szemeket, a szennyeződéseket és a csírákat.

3. KONZERVEK TARTALMA

Itt sem árt figyelni. A babot például gyakran sóval tartósítják, ami nem kell feltétlenül az ízhatáshoz, és amit egy átöblítéssel könnyedén eltávolíthatsz.

4. KAGYLÓK ÉS RÁKOK

Az ehető részük a héj vagy a páncél alatt rejtőzik. Már csak azért is érdemes megmosnod főzés előtt, mert így a homokot és egyéb szennyeződéseket is eltávolíthatod.

5. GYÜMÖLCSÖK ÉS ZÖLDSÉGEK

Akár nyersen fogyasztod, akár megfőzöd, vagy sütöd, meg kell mosni a zöldségeket és a gyümölcsöket. Többnyire egyszerű csapvíz elegendő, hogy a forgalmazás során, vagy más vásárlók miatt rákerülő szennyeződést eltávolítsd.

Kíváncsi vagy mit kell még megmosni? Kattints a WellnessCafé oldalára!