5 étel, amitől nem lesz lapos a hasad

2020. december 27.
Jobb, ha ezeket az ételeket nem eszed, ha lapos hasat szeretnél. Kezdd el máris kiiktatni az életedből!

ZSÍROS TEJ

Azok az emberek, akik odafigyelnek kinézetükre és szervezetük egészségére, tudatosan kerülik a zsíros és a félzsíros tej fogyasztását. A 2,8-as és a 3,5-ös tejeket fogyókúrázóknak sem ajánljuk, mert sok kalóriát is tartalmaznak, rendszeres fogyasztásuk jelentősen növeli a hasi zsírpárnákat. Ha a lapos has a cél, mindenképp a 1,5%-os tejet válaszd! Ne aggódj a tápanyagtartalom miatt, ebben is elegendő a kalcium, csak jóval kevesebb a kalória és a zsír.

SAJT

Bár a sajt is remek kalciumforrás, sajnos tele van telített zsírsavakkal is. Bár azt hiszed, csak mérsékelten fogyasztod, de az igazság az, hogy már egy egészen kis adag zsíros sajt is körülbelül a felét tartalmazza a napi zsírbevitelnek. Ha nem tudsz lemondani a sajtos szendvicsről vagy a rakott ételek megszórásáról, válaszd a sovány tolnait, óvárit vagy mozzarellát.

ÜDÍTŐ

Akár rendes üdítőkre, akár cukormentes változatukra esik a választásod, a hasi zsír szempontjából mindegyik igen rossz döntés. A normál ízesített, szénsavas szomjoltók tele vannak üres kalóriával, rengeteg cukorral, drasztikusan növelve a vércukrot és a zsírpárnákat. A friss kutatások rávilágítottak, hogy a light verziók sem kedvezőbbek a testtömeg szempontjából. A diétás üdítők leblokkolják a teltségérzetet, így túlevéshez és mértéktelen nassoláshoz vezetnek. A legjobb alternatíva, ha már unod a sima ásványvizet, pár csepp friss citromlé hozzáadása.

REGGELI MUFFIN

Nemcsak az ízlelőbimbóinknak, a szemünknek is jólesik egy szépséges muffin elfogyasztása a reggeli kávé mellé. Azonban légy óvatos, mivel egy darab körülbelül 500 kalóriát tartalmaz (fajtától függő), amely nagyjából negyede a napi kalóriabevitelednek és fele a cukorénak. Nem csoda, hogy a kedvenc farmered napról napra feszesebbnek érzed. Változtass a reggelizési szokásaidon, egyél müzlit joghurttal és gyümölccsel! Ha mégis úgy érzed, csak egy muffinnal indulhat jól a napod, süss magadnak zabos, cukormentes változatot.

CÉZÁR SALÁTA

Ha eddig abban a tudatban voltál, hogy minden saláta egészséges, akkor itt az ideje, hogy rájöjj, néhány saláta igenis a fogyókúrád ellen dolgozik. A legrosszabb választás pedig egyértelműen a cézár saláta. Már az öntet több mint 300 kalóriát tartalmaz, ezenkívül ott a sok zsíros sajt és a szénhidrátbomba kenyérkockák, és sajnos a benne található saláta jó, ha megvan 30 gramm. A legjobb, ha magadnak készíted el a salátáidat, rengeteg zöldséggel, sovány hússal és pár cseppnyi olívaolajjal.

Kíváncsi vagy még melyik két ételt kell kerülnöd? Kattints a WellnesCafé oldalára a cikkért!