Ezeket az ételeket imádtuk 2018-ban

2018. december 28. |

A Google szerint idén mindennek megpróbáltuk megtalálni a ketogén diétába illeszthető változatát, de az unikornisokat is töretlenül szerettük.

Fotó: Unsplash.com

A Google-keresések alapján úgy tűnik, az idei év gasztronómiáját a ketogén diéta (ez egy magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrend) határozta meg. A keresőben megpróbáltuk megtalálni népszerű ételek keto diétába illeszthető verzióit: hasított a “keto chili”, a “keto brownie’, a “keto palacsinta” vagy a “keto sütemény”.  A mániát remekül példázza, hogy a 10-es listán 5 “keto”-helyezés is van.

A harmadik legnépszeűbb ételnek minősülő tétel a Google listáján Magyarországon nem igazán ismert, a CBD gumicukor a kannabiszban található nem-pszichoaktív összetevőből készült és állítólag jó lehet szorongás és alvászavarok enyhítésére. A második helyre a római saláta került, ez pedig valószínűleg azért, mert Amerikában Hálaadás környékén nagy botrány volt az E.coli-val fertőződött saláták miatt.

A befutó pedig a 2017-ből velünk maradt “unikornis torta” lett, úgy tűnik, valamiért még mindig nagyon szeretjük ezeket a pasztellbe mártott, cukiskodó süteményeket.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Az amaránt 5 jótékony hatása amaránt

Az amaránt 5 jótékony hatása

Magyar borpárok hüvelyesek mellé báb

Magyar borpárok hüvelyesek mellé