Ezeket az ételeket imádtuk 2018-ban

2018. december 28.
A Google szerint idén mindennek megpróbáltuk megtalálni a ketogén diétába illeszthető változatát, de az unikornisokat is töretlenül szerettük.
Fotó: Unsplash.com

A Google-keresések alapján úgy tűnik, az idei év gasztronómiáját a ketogén diéta (ez egy magas zsír- és alacsony szénhidráttartalmú étrend) határozta meg. A keresőben megpróbáltuk megtalálni népszerű ételek keto diétába illeszthető verzióit: hasított a „keto chili”, a „keto brownie’, a „keto palacsinta” vagy a „keto sütemény”.  A mániát remekül példázza, hogy a 10-es listán 5 „keto”-helyezés is van.

A harmadik legnépszeűbb ételnek minősülő tétel a Google listáján Magyarországon nem igazán ismert, a CBD gumicukor a kannabiszban található nem-pszichoaktív összetevőből készült és állítólag jó lehet szorongás és alvászavarok enyhítésére. A második helyre a római saláta került, ez pedig valószínűleg azért, mert Amerikában Hálaadás környékén nagy botrány volt az E.coli-val fertőződött saláták miatt.

A befutó pedig a 2017-ből velünk maradt „unikornis torta” lett, úgy tűnik, valamiért még mindig nagyon szeretjük ezeket a pasztellbe mártott, cukiskodó süteményeket.