Ezekkel az ételekkel turbózd az agyad

2018. október 03.
Az általunk megevett ételek nemcsak alkatunkat, egész szervezetünk működését befolyásolják, így agyunkat is turbózhatjuk a megfelelő étrenddel.

Fotó: Unsplash.com

Avokádó

Az Y-generáció kedvenc szuperétele kimondottan jót tehet kognitív teljesítőképességünknek. Rengeteg benne a K-vitamin, a C-vitamin, az agyműködés és az idegrendszer egészségéért felelős B6-vitamin és a kálium is, ami nemcsak az idegrendszerre, hanem emésztésünkre is áldásos hatással lehet. És mennyire finom már egy ropogós pirítóson!

Dió

Mondják, hogy egy étel mindig arra a szervre van jó hatással, amire látványra hasonlít. És hát mi emlékeztetne jobban az agyra, mint egy szép dió? A rengeteg vitaminnal és antioxidánssal tömött dió az egészséges agy legjobb barátja, kész szerencse, hogy épp szezonja van.

Spenót

Már gyerekkorunkban is a lelkünkre kötötték, hogy együnk spenótot – nem véletlenül. Eszméletlenül sok benne a vas, a K-vitamin és az antioxidánsok mennyisége, olyannyira, hogy a Rush University kutatása szerint azok, akik 5 éven keresztül rendszeresen fogyasztottak spenótot, kognitív képességeiket tekintve 11 évvel fiatalabbnak tűntek.

Étcsokoládé

Szerencsére egy népszerű finomságnak is helye van a listán: az étcsokoládé nagyon jót tesz a keringésnek, flavonoid tartalma miatt pedig valóságos gyulladáscsökkentő, agyserkentő csodaszernek számít. Ezt talán nem is lesz olyan nehéz beépíteni az étrendünkbe.