Fűszeres-csípős gombapörkölt spagettivel
A gombapörköltet sokan tejfölösen készítik, de anélkül tálalva laktózmentes, vegán ételt kapunk. De akár a bioboltokban kapható vegán tejföllel is kipróbálhatjuk ezt a pofonegyszerű, magyaros fogást.
A receptet ITT találjátok.
A kedvenc receptünk a Steiner Kristóf Lakomáiból
A szábih egy méltatlanul keveset emlegetett klasszikus közel-keleti fogás, amely Tel-Avivban éppen olyan népszerű streetfood, mint mondjuk a falafel szendvics, vagy a pizzaszelet.
A tradicionális recept szerint pitában, azaz lepénykenyérben tálalják, az összetevők között olyan ínycsiklandó hozzávalók szerepelnek, mint a sült padlizsán, a tahini (szezámmag krém), a krumpli (főtt, vagy sült), vagy az amba – azaz a Közel-keleten, azon belül is Jemenben populáris mangószósz.
A receptet ITT találjátok.
Vegán konyha egyszerűen: kuszkusz spenótos csicseriborsóval
Futureater bloggerünk receptje „véletlenül vegán”: nem kell hozzá semmilyen speciális hozzávaló, mégis hihetetlenül finom és lassan szívódó szénhidrátokban és fehérjében dús ebéd kerekedik belőle.
A receptet ITT találjátok.
A legfinomabb vegán kókuszos süti
Békefi Dóra kolleganőnk nagyon egyszerű és finom tésztájú süteményét ajánljuk a veganuárra is, – természetesen tejtermék és tojás nélkül. Többféleképpen is elkészíthetjük: dobálhatunk bele diót, mogyorót, csokoládét, vagy akár gyümölcsöt, ki mit szeret a kókuszos ízhez társítani. Sőt, az arányok megtartása mellett variálhatjuk a hozzávalókat, attól függően, éppen mit találunk otthon.
A receptet ITT találjátok.
Vegán cukormentes csokoládékrémes rizspuding
Ez a csodás Zizi konyhájából származó rizspuding egyáltalán nem édesített, ugyanis az édeskés rizstej (amely csak rizst, vizet és tengeri sót tartalmaz, tehát nem édesített!) pont elég neki. A csokoládékrémbe pedig csak nagyon kevés rizsszirup került: enyhén édes desszert, amelyhez jól passzol a keserű csokoládékrém.
A receptet ITT találjátok.