Kedvenc helyünk a héten: IGEN

2019. február 06.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

A Madách téri szeletes pizzázó után ezúttal Budán, a Margit körúton talált új, jóval tágasabb otthonra a Vidó Nóri által megálmodott IGEN. A Központ szomszédságában évekig élvezhettük motorháztetőknek dőlve a már akkor is prémium minőségű, friss olasz alapanyagokkal megszórt nápolyi szeleteket, a beülős igények miatt viszont hamar kinőtte a talponálló üzlethelyiséget, így a zárást követően Nóri egy házszámmal arrébb megálmodta a Krampuzt. A francia galette-eket mi is kipróbáltuk, még az egyik online értekezletünket is ide szerveztük – a szerkesztőség odavolt a hajdinalisztből készült palacsintáktól -, miközben Nóri sosem engedte el az IGEN újjászületéséről szőtt terveit.

Decemberben elbúcsúztunk a Krampuztól, de cserébe kaptunk egy ötször akkora befogadóképességű olasz pizzériát a Mechwart-ligettől két perc sétára. A második IGENben is látványkonyhában gyúrják a tésztát, amely amellett, hogy 00 napolitána lisztből készül, teljes kiőrlésű, és gluténmentes változatból is kérhető. Nem csak a recept, a hozzávalók nagy része is D.O.P (minőségmegjelöléssel rendelkező) termékek.

Nóri nem köt kompromisszumot a minőség terén, a fior di latte mozarellát például közvetlenül egy nápolyi gyártól rendeli, ahogy paradicsomból is a legjobbat, San Marzano-t használ. Tévhitek ellenére a valódi nápolyi pizza széle vastagabb, csupán a közepe hajszálvékony, ellentétben a teljes egészében vékony, római tésztával, amelyet sokan azonosítanak univerzálisan az olasz pizzával.

Ha az evés utazás, akkor azt az IGEN pizzáira is értik: egy falat Nápolyba repít az olasz kertek frissen szedett zöldségeinek és a tészta tökéletes összhangjának fúziója. Ha nem bírod, akkor is meg fogsz enni egy egészet, főleg, ha nem egyedül érkezel, mert minél több feltétből kóstolsz, annál szélesebb képet kaphatsz a dél-olasz konyhaművészet egy igazán autentikus oldaláról.

Nóri ajánlására egy fantasztikus spenót-gorgonzolát, egy intenzív szarvasgombás és egy gluténmentes pármai-ricottás pizzát is kóstoltunk. Kliséket félretéve állíthatom, hogy tényleg egy falat Itália, egytől-egyig!

Ha nagy a pörgés, néha Nórit is elcsíphetjük a kemencénél. Saját receptjeiben ott a Nápoly iránti szenvedélye

Kísérőnek Aperol- és Limoncello-Sritz-cel kínáltak, a kajakómát pedig epres-limoncellós tiramisuval és torta caprese-vel koronázták meg. Mi ez, ha nem dolce far niente vasárnap este?  

Kiknek ajánljuk: etetőszékekkel és játszósarokkal is el van látva az új IGEN, ezért szerencsére nagy rá a sansz, hogy itt összefutunk a környék legaranyosabb kisbabáival és totyogósaival. Ezt leszámítva a minőség az alkoholos italok terén is kimagasló, így sokan maradnak vacsora után néhány pohár limoncello spritz-re vagy Tubi 60-ra.

15 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Mikor: hétköznapokon 12.00-től 22.00-ig, szombaton 23.00-ig, de mindenképpen érdemes asztalt foglalni, hétvégén érkezésünk előtt 1-2 nappal korábban, mivel sokan felfedezték már maguknak a méltán népszerű pizzabázist.

Árfekvés: a pizzák 2190-2980 Ft-ig kérhetők, a desszertek egységesen 890 Ft-ba, a koktélok 1400 Ft-ba kerülnek.

Marie Claire plusz: idézve Nórit: „Itt pizzán az ananászt csak a gyereksarok mini konyhájában látom szívesen, de a kukoricát még ott sem”. 🙂


Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi