Kedvenc helyünk a héten: Oinos

2019. május 29.
Lenyűgözően merész, szofisztikált, egyedi vagy éppenséggel szupertrendi? Egy biztos, valamitől különleges és különlegesen jó, azaz igazi Marie Claire kedvenc. Sorozatunkban jellegzetes és izgalmas helyeket mutat be nektek kolléganőnk, Bodnár Zsófia.

Kevés embert ismerek, aki ne szeretné az olasz konyhát. A pizza, spagetti vagy éppen a tiramisu hibátlan választás, akkor is, ha mi magunk akarjuk elkápráztatni vele vacsoravendégeinket, mert viszonylag egyszerű elkészíteni őket, mégis a legizgalmasabb ízeket hordozzák magukban.

Ezen a héten egy különleges trattoriában jártunk a Rákóczi téren, ahol olasz séfek újragondolt, hagyományos fogásokat álmodnak meg a fine dining és bisztró konyha metszetében. Bemutatjuk az Oinost.

A felújított Rákóczi téren, a vásárcsarnok épületének jobb szárnyában alakították ki a környék leghangulatosabb bisztró-borbárját, ahová akkor is szívesen betérnénk, ha éppen véletlenül arra járunk. Persze ha nincs asztalfoglalásunk, szükségünk van a szerencsére, hogy kapjunk is asztalt, mert a környékbeli hotelek és hostelek külföldi fiataljai kedvelt randihelyévé nőtte ki magát.

Borbárként több mint 120 típusú palackot gyűjtöttek be a világ minden tájáról, hogy az ételek mellé a legjobb évjáratokat ajánlhassák, legyen szó egy tokaji ritkaságról, vagy éppen egy chilei sikertételről.

A konyhát Fabrizio séf vezeti, aki New York és London után kötött ki Magyarországon, hogy az Oinosban kamatoztathassa nemzetközi tapasztalatait. Számunkra egy ötfogásos degusztációs menüvel készült az étlap legkedveltebb ételeiből összeválogatva, melyet a díjnyertes aradi borász, Balla Géza gyümölcsös Feketeleánykája kísért.

Kezdésnek egy isteni csicseriborsókrémleves érkezett asztalunkra, fekete szezámmal és grillezett polippal. A krémlevesek és seafood szerelmesei nem hibázhatnak ezzel a választással. Előételnek egy intenzív fogás következett, élénk színű marha tatárt kóstoltunk szarvasgomba krémmel, fürjtojással, wasabi és citromkrémmel. Autentikus ízekből ugyan eddig sem volt hiány, a strozzapreti tészta rákkal, cukkini pestóval és lime-mal azonnal Velencébe repített minket. A hab a tortán pedig egy újragondolt, lágy mogyorós, sós karamellás, banánnal tálalt sajttorta volt.

Friss alapanyagok és autentikus olasz ízek jellemzik az Oinos konyháját, a modern, mégis családias környezet pedig adott, hogy hamar elengedjük magunkat. Különösen élveztük, hogy az étteremben maximális odafigyelésben volt részünk, mégsem volt sok vagy feszélyező a személyzet figyelme. Elegáns, mégsem merev az atmoszféra, amit az odaadó figyelmesség és mind a borok, mind az ételek iránti szakértelem emel még magasabb szintre.

7 fotó megtekintése

További képeinkért kattints a galériára!

Kiknek ajánljuk: romantikus vacsorákra, évfordulókra, ünnepi alkalmakkor, elsősorban szerelmeseknek, akik nemcsak egymásba, de az olasz konyhába is beleestek.

Mikor: nappal is hangulatos, de naplementétől járja át a helyet a nyolcadik kerület mesebeli, atmoszférája. A téren még gyerekek fociznak, bent pedig már szól a jazz.

Árfekvés: a tészták 2950 Ft-tól, a pizzák 1690 Ft-tól indulnak. Teljes étlapért kattints ide. 

Marie Claire plusz: egyértelműen a személyzet kivételes figyelmessége.

Szöveg és fotók: Bodnár Zsófi