Karcsúsító ételek a strandszezon előtt: túrótorta gyümölccsel díszítve

2020. május 27.
Karantén idején az evés sokunk legfőbb szenvedélyévé, az ételek elkészítése pedig kreativitásunk kiélésének egyik eszközévé vált. Nem csoda, ha néhány felesleges kiló felcsúszott ránk az elmúlt hetekben, amelyektől még a nyári szezon beköszönte előtt szeretnénk megszabadulni. A következő napokban egészséges, ízletes, ugyanakkor kalóriaszegény ételek receptjét osztjuk meg veletek, amelyek nemcsak karcsúsítanak, de jókedvre is derítenek. Ráadásul percek alatt elkészíthetőek. Megálmodójuk Zséli Szilvia, a FoRest For Life életmódház tanácsadója.

A karcsúsító ételek sorát zárjuk egy finom süteménnyel, hogy szép emlékek maradjanak a karantén utáni, laza fogyókúránkból. Túrótorta egy kicsit másként.

Szilvi receptje:

Ez a túrótorta attól különleges, hogy nem a klasszikus, darált háztartási keksz az alapja, hanem csokis granola. 20 dkg csokis granolát keverjünk össze 10 dkg olvasztott, langyos vajjal, majd a masszával béleljünk ki egy 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformát, és tegyük be a hűtőbe fél órára pihenni. 25 dkg túrót turmixoljunk össze 25 dkg mascarponéval, egy rúd vanília kikapart magjaival, egy citrom reszelt héjával és 2 csomag expressz zselatin fixszel. A granolás alapra öntsük rá a túrókrémet, amit friss vagy mélyhűtött gyümölccsel díszítsünk, a gyümölcs levéből főzött „gyümölcskocsonyába” vegyítve. Ehhez bármilyen gyümölcsöt és zselatint használhatunk. A torta dermedési ideje legalább egy nap, ezért érdemes vagy este elkészíteni másnapra, vagy kora reggel az estére.

Szilviről és az életmódközpontjáról ITT olvashattok!

A korábbi napok receptjeit ITT tudod megnézni!


Kapcsolódó