Marha helyett karfiolsteak
A karfiol egyik legegyszerűbb felhasználási módja, ha egyszerűen vaskosabb szeletekre vágjuk, és isteni „steaket” sütünk belőle. Ez egyrészt sokkal egyszerűbb, mint a sok buktatót rejtő klasszikus steaksütés, ráadásul lényegesen költségkímélőbb is, az viszont közös vonás, hogy érdemes valamilyen pikáns, izgalmas szószt is készíteni a fogáshoz.
Csirkeszárny helyett karfiol
A ropogós, fűszeres csirkeszárny isteni ropogtatnivaló laza vacsorákhoz vagy közös meccsnézéshez, de mi van azokkal, akik növényi alapú étrenden élnek? A karfiol tökéletes alternatíva lehet, ráadásul tényleg villámgyorsan elkészül!
Kolbászos helyett karfiolos lecsó
Itt a nyár, végre lehet lecsót főzni! A fajsúlyosabb kolbászos-szalonnás verzió helyett következik Ízbolygó teljesen vega, karfiolos és ajváros változata.
Csirkemelles helyett sült karfiolos tápláló saláta
A karfiol aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom.
Húsos főzelékfeltét helyett karfiolsteak
Engedjük el a tejfölös habarás is, próbáljuk ki a kókusztejes vagy a joghurtos krémesítési módszereket is, és találjuk meg saját kedvencünket, mert mind más és más ízt kölcsönöz majd a főzelékünknek. Ráadásul a főzelékfeltét sem feltétlenül kell, hogy nehéz hús legyen: például a karfiolsteak is nagyon jól tud állni a könnyű, habarásmentes főzelékeknek!