5 paradicsomos recept, amitől összefut a nyál a szánkban

2020. június 24.
A paradicsom mindig jolly joker: gyerekek is szívesen eszik, édes és fűszeres irányba is elvihető – ráadásul most napérlelte magyar paradicsom emelheti az ételeink ízét!

Diétás, de isteni

Ebben az egyszerű paradicsomlevesben annyi a csavar, hogy a cukkini kellemes ízével elegyítjük a paradicsom markáns ízét. A cukkini is alacsony kalóriatartalmú, rostban gazdag zöldség, ugyanannyira laktat, mint a paradicsom. Az ízkombináció viszont fergeteges!

Tűzpiros rizottó

Paradicsomot kapni persze már az év minden napján lehet, de azért nincs is finomabb az ízes, lédús, napon érlelt paradicsomnál, szóval érdemes belőle addig fogyasztani, amíg még van. Ha pedig egy könnyű, nyárias fogást készítenénk belőlük, próbáljuk ki az alábbi rizottót.

A gyerekkori klasszikus spanyol változata

A paradicsomos húsgombóc itthon sem ismeretlen. Nemes Nóra a Nosalty gasztrobloggere most az egyik legfinomabb spanyol változat receptjét hozta el nektek.

Szuperreggeli

Ez az összeállítás nemcsak színeivel hódít, hanem szuperegészséges is. Elkészítése negyed órát vesz igénybe, az is csak a sütést jelenti. Nekünk, csajoknak egyébként is fontos avokádót ennünk, hiszen csontritkulás-megelőző hatása van.

A legdiétásabb (nem)tészta

Ha most épp nem tudunk Szardíniára utazni, egy kis kóstolót így is kaphatunk belőle. Gerzsenyi Flóra, a Nosalty szerzője elhozta nektek az isteni nokedli receptjét.