5 tipp, hogy a fagyasztott hasábburgonya tökéletes legyen

2020. július 15.
Bár a gyors ebédhez tökéletes megoldásnak tűnik a fagyasztott hasábburgonya készítése, mégsem sikerül mindig olyan ropogósra, aranybarnára, ahogy szeretnénk. Mi a titok? Mire kell figyelnünk, hogy mindig olyan legyen a sült krumpli, amilyenről álmodtunk?

Gyors és finom köret a fagyasztott hasábburgonya, ám nem mindegy, hogyan készítjük el. Mire kell ügyelnünk, hogy boldogan ropogtathassuk az aranybarnára sült krumplicsíkokat?

1. Ne hagyjuk kiolvadni

Alaposan melegítsük elő a sütőt, mielőtt betennénk a sütőlapon szétterített fagyasztott sültkrumplit. Ha nem elég meleg a sütő, a krumpli csak kiolvad, puha lesz és szétmálló. Ezzel szemben forró sütőben ropogósra sül kívül, belül omlós marad. Ugyanezért ne olvasszuk ki soha sütés előtt a fagyasztott krumplit. 

2. A sav kihozza a krumpli ízét

A fagyasztott sültkrumplit tálaljuk valamilyen savas kémhatású étellel. Nem véletlenül olyan népszerű a ketchup. Ám nem kell itt megállnunk. A citromlé, ecet, csípős szósz vagy valamilyen savanyúság szintén kiemeli a sült burgonya gazdag ízét. A citromlével, ecettel akkor spricceljük le finoman a krumplit, mikor kihúzzuk a sütőből. Ám bánjunk óvatosan a folyadékkal, nehogy eláztassuk a burgonyát. 

3. Süssük rácson sütőlap helyett

Bár leggyakrabban sütőlapon vagy tepsin sütjük a burgonyát, érdemes kipróbálni, hogy rácson helyezzük el a fagyasztóból kivett hasábburgonyát. Így a sütőben a meleg sokkal akadálytalanabbul áramolhat, és egyenletesebben átsüti a krumplit, amely valóban aranybarna lesz. 

4. Még forrón sózzuk meg

Ha a sószemcsék lehullnak a krumpliról, valószínűleg rossz időpontban szórtuk meg. Amint kivettük a sütőből, azonnal sózzuk. Az is segíthet, ha finom sót használunk a nagyobb szemcsék vagy kristályok helyett. 

5. Zöldfűszerek az extra ízért

Bár klasszikus a sós hasábburgonya, érdemes kipróbálni más fűszereket is. A fokhagymapor, friss rozmaring, füstölt só vagy szarvasgomba új szintre emelheti a sült krumplit.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Unsplash