A négynapos eseményen Széll Tamás, Segal Viktor, Wolf András és Varju Viktor gondoskodnak a kínálatról, a desszertet a Mihályi Patisserie biztosítja. A szervezők ígérete szerint a Séf Fesztivál Tihanyban egyedülálló gasztroélményt kínál a letisztult, hazai alapanyagokból készült ételkülönlegességek, valamint a festői környezetben töltött társasági programok kedvelőinek. A reggeli, az ebéd és a vacsora külön jegyekkel látogatható majd. A jegy magában foglalja a teljes fogyasztást, a minőségi bor- és pezsgőkínálatot.
A rendezvény étel- és italkínálatát a séfek közösen állították össze, akik személyesen is jelen lesznek a rendezvény különböző napjain, hogy a napi kínálaton túl egy általuk az eseményre megálmodott és elkészített extrafogással, séf ajánlattal is kedveskedjenek vendégeiknek.
„Amikor elkezdtük a program szervezését a négy séffel, arra kértük őket, hogy egy közös kínálatot állítsanak össze, amelyben kizárólag kiváló minőségű magyar termékek és alapanyagok kerülnek felhasználásra – kezdi a fesztivál kínálatának részletezését Pongrácz Péter, a fesztivál igazgatója és alapítója. – Minden nap ugyanazzal a reggelikínálattal, illetve azonos ebéd- és vacsorakínálattal várjuk a vendégeket. Az egyes séfek emellett egy-egy napon mindhárom étkezésen személyesen is megjelennek, és az ebéd, illetve a vacsora menüjében egy séfajánlattal is kedveskednek vendégeinknek.”
A fesztivál első napján, augusztus 20-án érkezik így pluszfogásként Varju Viktor vasi pecsenyéje mangalica papszeletből, hideg krumplisalátával, pénteken Segal Viktor étele a mangalicacsorba, szombaton Wolf András mangalicapofa-pörkölttel készül, a fesztivál zárónapján vasárnap pedig egy csodás desszert koronázza meg a programot, íme a túrógombóc levendulás karamellizált sárgabarackkal, ahogy Széll Tamás készíti.
Az idei egyetlen gourmet gasztrofesztivál helyszíne az egykori tihanyi apátsági majorság panorámával a Belső-tóra
„A rendezvény megalkotásával egy olyan, hazai viszonylatban egyedülálló programot kívántunk létrehozni, amely a minőségi időtöltésről, a testi-lelki feltöltődésről, a nyugodt, beszélgetős összejövetelek, a varázslatos természeti környezet, valamint az ízletes ételek és italok élvezetéről szól, a fenntarthatóság és környezettudatosság elveivel összhangban. Kicsit olyan hangulata lesz, mintha a barátaid látnának vendégül rusztikus nyaralójukban. Asztalok várják majd a látogatókat. Ebből a szempontból azért ez az élmény, a fogások számát tekintve is inkább olyan lesz, mint egy komolyabb reggeli vagy vacsora a szabadban” – meséli a fesztiválról a társalapító, Piringer Patrícia.
A fesztivál különleges helyszíne az örökségvédelem részét képező egykori tihanyi apátsági majorság, a Magyar Képzőművészeti Egyetem művésztelepe, amelyről csodás panoráma nyílik a tihanyi Belső-tóra. A fesztiválra érkezők parkolása a helyszín szomszédságában ingyenes. A szervezők nemcsak a kínálatot, de a helyszíni szolgáltatások színvonalát tekintve is törekednek a minőségre és az exkluzivitásra a mintegy 3000 nm-es területen, emellett a jelenlegi vírushelyzet is azt teszi indokolttá, hogy a belépés egyidőben csak korlátozott számú vendég számára legyen lehetséges. A jegyek megváltására ezért kizárólag online, elővételben van lehetőség, ezért arra biztatnak mindenkit, időben gondoskodjon magának a jegy beszerzéséről.
Egy kis ízelítő a kínálatból…
Reggeli:
• Tihanyi rántotta kolbásszal, mangalica kolozsvári szalonnával, kápiával, újburgonyával
• Szalámis és sonkás-sajtos szendvics friss parasztkenyéren kerti zöldekkel
• Grillezett padlizsán tatár gluténmentes friss pékáruval
• Érlelt mangalicasonka parasztsajttal
• Mini kakaós csiga és lekváros batyu
• Jégbe hűtött dinnyefalatok
• Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
• Mayer szörpök
• Francois pezsgő
• Kávé, ásványvíz, szóda
Ebéd-vacsora:
• Grillételek:
Lassan sült mangalicatarja (pulled pork) félbarna parasztkenyérrel és kovászos uborkával
Pácolt mangalicaoldalas hideg kapros vajtökfőzelékkel
Meggyfán füstölt balatoni angolna savanyított rozmaringos gombafejekkel
Racklett parasztsajt dinnyés, paradicsomos, tokaji balzsamecetes friss salátával
Zöldségnyárs mézes páccal kenegetve
• Bográcsételek:
Tihanyi marha gulyás
Lecsó mangalica grillkolbásszal
Cukkinis vega lecsó
Beregi csirkepörkölt krumplival
• Főtt kukorica sós vajjal
• Fagylalt: levendulás citrom és sós karamell a Mihályi Patteserie kínálatából
• Desszert: erdei szedres pite és tihanyi kavics a Mihályi Patisserie kínálatából
• Jégbe hűtött dinnyefalatok
• Dér Zöldség- és Gyümölcs Juice Bár
• Mayer szörpök
• Francois pezsgő
• a Bortársaság balatoni borai
• Kávé, ásványvíz, szóda
További részletes információkat az esemény honlapján és közösségi felületein, ITT találtok!