5 izgalmas szendvics ebédre, ha te sem akarod ma bekapcsolni a tűzhelyet

2020. augusztus 10. |

Vannak azok a tikkasztó nyári napok, amikor azért kellene valami energiaforrás, de nem akarunk a sütő vagy a főzőlap mellett álldogálni és megtölteni a lakást ételszaggal és extra párával. Ekkor jön el a szendvicsebédek ideje! Ha ráuntunk a sima sajtosra vagy a sonkás verzióra, akkor mutatunk 5 kiváló receptet, amellyel kihúzhatjuk vacsoráig egy pörgős nyári munkanapon is.

Kiadós patty melt

Ha a hamburger után valami másra vágytok, próbáld ki a patty meltet! Nemes Nóra, a NoSalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere hozta el a receptjét.

Egy izgalmas szendvics vasárnapra

Egy izgalmas szendvics vasárnapra

Ha a hamburger után valami másra vágyunk, próbáld ki a patty melt. Nemes Nóra, a NoSalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere hozta el nektek a receptet.

Brunchok sztárja

Mindegy, hogy lusta, hétvégi reggelinek készítitek, el, vagy egy dolgos hétköznapon gyors ebédnek, az biztos, nem fogtok benne csalódni – meg az is, hogy újraírja a sonkás-sajtos melegszendvicsről alkotott eddigi véleményeteket!

Kifinomult párizsi szendvics

Kifinomult párizsi szendvics

A szendvicsről az angolszász konyha jut eszünkbe először, pedig a kifinomult párizsi konyhának is megvannak a maga durva darabjai. Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek ezt a receptet.

Trashy – de finom

Az amerikai konyhakultúra egyik legsötétebb darabja a Sloppy Joe – több generáció nőtt fel a kechupos löncshúsból és zsemléből álló szenyán – pedig jól elkészítve tökéletes!

Készítsd el Amerika kedvenc trash szendvicsét

Készítsd el Amerika kedvenc trash szendvicsét

Az amerikai konyhakultúra egyik legsötétebb darabja a Sloppy Joe - több generáció nőtt fel a kechupos löncshúsból és zsemléből álló szenyán - pedig jól elkészítve tökéletes! Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek a receptet.

Tápanyagban gazdag vegán verzió

Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.

Légiesen könnyű

Fontos, hogy jó minőségű, kovászos kenyeret használjunk, és még jobban járunk, ha nem pirítóban, hanem serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítjuk le. Ezek után mehetnek rá a feltétek – az alábbi recept szerint a nyár slágerzöldségének számító cukkini, egy kis feta és néhány izgalmas ízesítő!

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró