5 izgalmas szendvics ebédre, ha te sem akarod ma bekapcsolni a tűzhelyet

2020. augusztus 10.
Vannak azok a tikkasztó nyári napok, amikor azért kellene valami energiaforrás, de nem akarunk a sütő vagy a főzőlap mellett álldogálni és megtölteni a lakást ételszaggal és extra párával. Ekkor jön el a szendvicsebédek ideje! Ha ráuntunk a sima sajtosra vagy a sonkás verzióra, akkor mutatunk 5 kiváló receptet, amellyel kihúzhatjuk vacsoráig egy pörgős nyári munkanapon is.

Kiadós patty melt

Ha a hamburger után valami másra vágytok, próbáld ki a patty meltet! Nemes Nóra, a NoSalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere hozta el a receptjét.

Brunchok sztárja

Mindegy, hogy lusta, hétvégi reggelinek készítitek, el, vagy egy dolgos hétköznapon gyors ebédnek, az biztos, nem fogtok benne csalódni – meg az is, hogy újraírja a sonkás-sajtos melegszendvicsről alkotott eddigi véleményeteket!

Trashy – de finom

Az amerikai konyhakultúra egyik legsötétebb darabja a Sloppy Joe – több generáció nőtt fel a kechupos löncshúsból és zsemléből álló szenyán – pedig jól elkészítve tökéletes!

Tápanyagban gazdag vegán verzió

Természetesen egy másolat sem lehet pontosan olyan, mint az eredeti, így a hamis tojássaláta íze sem egyezik tökéletesen az igazival, mégis erősen hasonlít rá.

Légiesen könnyű

Fontos, hogy jó minőségű, kovászos kenyeret használjunk, és még jobban járunk, ha nem pirítóban, hanem serpenyőben, egy kevés olívaolajon pirítjuk le. Ezek után mehetnek rá a feltétek – az alábbi recept szerint a nyár slágerzöldségének számító cukkini, egy kis feta és néhány izgalmas ízesítő!

Fotó: Getty Images