Édesburgonya-spagetti mandulaszósszal

2020. augusztus 13. |

Ha a cukkinispagetti után mindig éhes maradsz, próbáld ki az édesburgonyából készülő változatot! Laktató, egészséges, és szuperül állnak neki az olajos magvak is.

Ha diétázunk, vagy csak szeretnénk egészségesebben enni, érdemes a különböző zöldségtésztákkal kísérletezni. Nincs más dolgunk, mint beszerezni egy zöldségspirálozót, és már készíthetjük is a zöldségspagettiket. Ma egy édesburgonyás verziót mutatunk, amelynek előnye, hogy jóval laktatóbb, mint az elterjedtebb cukkinis változat!

Hozzávalók:

Az édesburgonya-tésztához:

  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 édeskrumpli, spagettire reszelve (zöldségspirálozóval)
  • 4 csésze durvára vágott fodroskel
  • só és bors
  • 1/2 csésze pirított mandula, durvára vágva

A mandulaszószhoz:

  • 2 ek. extraszűz olívaolaj
  • 3 mogyoróhagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 3 ek. finomliszt
  • 2 csésze natúr mandulatej
  • 2 ek. dijoni mustár
  • só és bors

Elkészítés:

  1. A mandulaszószhoz közepes lábosban hevítsünk olívaolajat közepes lángon. Dobjuk rá a mogyoróhagymát és a fokhagymát, pároljuk 1 percig.
  2. Dobjuk rá a lisztet, folyamatosan kevergessük további 1 percig, majd adjuk hozzá a mandulatejet – fokozatosan adagoljuk kevergetés mellett, hogy elkerüljük a csomókat. Hagyjuk a mártást 4-5 percig forrni, míg besűrűsödik. Ezután adjuk hozzá a mustárt, ízesítsük sóval és borssal. Fedjük le, és tartsuk melegen alacsony lángon, míg elkészítjük a tésztát.
  3. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk olívaolajat. Dobjuk rá a lespirálozott édesburgonyát, időnként kevergessük meg. Körülbelül 5-6 perc alatt puhulnak meg.
  4. Dobjuk rá a fodros kelt, hagyjuk megfonnyadni. Ezek után öntsük a „tésztára” a szószt, alaposan forgassuk össze.
  5. Tálalás előtt szórjuk meg pirított mandulával, ízesítsük sóval és borssal!

PureWow
Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró