Felhőkenyér: a legújabb és leghabosabb őrület az interneten

2020. augusztus 22. |

A Dalgona-kávé és a művészi focaccia utána újabb konyhai őrület terjed az interneten: a felhőkenyér. A legjobb, hogy valószínűleg minden hozzávaló eleve megtalálható a kamránkban.

Ne gondoljuk, hogy nincs már mit kipróbálnunk, ha túlvagyunk a habos kávén és a műalkotásnak beillő lepénykenyéren. Szerencsére a közösségi oldalak végtelen tárházat jelentenek édes és krémes, puha és könnyed finomságokból, melyek természetesen kellően extrém módon néznek ki ahhoz, hogy feltehessük az Instagramunkra vagy a TikTok-ra. A felhőkenyér pont ilyen, nem csoda, hogy szélviharként söpör végig az interneten.

View this post on Instagram

CLOUD BREAD ☁️🍞 TikTok has been exploding with people baking these, so I decided to try it today and made a cute colorful one 🌈 . Check out my Story Highlight soon for the recipe. Used a little food coloring for the red/blue, ube extract for the purple, and vanilla for the rainbow batch, which I highly recommend. Otherwise, it just tastes like… fluffy sweet egg whites. No chewing required, it literally melts in your mouth. My favorite part was the ube outer “crust” edges! . Is this something I would make over and over? No. Would I try it once with friends or the kids? 100%! Easy, fast, and look at how fun it looks! Have you heard of it? . SAVE • SHARE • TAG A FRIEND

A post shared by Suzy Hendrix • Food & Desserts (@happytummy_702) on

A felhőkenyér nem más, mint egy lágyra megsütött habcsók, némileg új arculattal és rengeteg szín- és formaváltozattal, melyekben az az egy közös, hogy hihetetlenül habosak.

Napról napra többen osztják meg saját felhőkenyerüket az Instagramon, így könnyen találhatunk olyan videót, amiből kiderül, hogyan készíthetjük el mi is. A recept végtelenül egyszerű, nem igényel sok hozzávalót. Tojásfehérje, cukor, kukoricakeményítő és az ízlésünknek megfelelő ételszínezék kell csupán hozzá. A Pavlova-torta, a vattacukor és a madártej rajongóinak valószínűleg kötelező édesség a felhőkenyér is.

Olvastad már?

Szintet lépett a dalgona kávé: ezúttal egy kis alkoholra öntve hódít

Szintet lépett a dalgona kávé: ezúttal egy kis alkoholra öntve hódít

A karantén alatt nagy valószínűséggel mi is nekiálltunk habverővel felverni az instant kávét, hogy olyan krémes és sűrű masszát kapjunk, amit utána egy pohár jeges tejre tudunk kanalazni, és begyűjteni érte az elismerő Instagram-lájkokat. Azonban a dalgona kávé csak a bemelegítés volt, az igazi nagyágyú most jön! 

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Instagram

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Bőrszépítő barackos smoothie barack

Bőrszépítő barackos smoothie