Felhőkenyér: a legújabb és leghabosabb őrület az interneten

2020. augusztus 22.
A Dalgona-kávé és a művészi focaccia utána újabb konyhai őrület terjed az interneten: a felhőkenyér. A legjobb, hogy valószínűleg minden hozzávaló eleve megtalálható a kamránkban.

Ne gondoljuk, hogy nincs már mit kipróbálnunk, ha túlvagyunk a habos kávén és a műalkotásnak beillő lepénykenyéren. Szerencsére a közösségi oldalak végtelen tárházat jelentenek édes és krémes, puha és könnyed finomságokból, melyek természetesen kellően extrém módon néznek ki ahhoz, hogy feltehessük az Instagramunkra vagy a TikTok-ra. A felhőkenyér pont ilyen, nem csoda, hogy szélviharként söpör végig az interneten.

View this post on Instagram

CLOUD BREAD ☁️🍞 TikTok has been exploding with people baking these, so I decided to try it today and made a cute colorful one 🌈 . Check out my Story Highlight soon for the recipe. Used a little food coloring for the red/blue, ube extract for the purple, and vanilla for the rainbow batch, which I highly recommend. Otherwise, it just tastes like… fluffy sweet egg whites. No chewing required, it literally melts in your mouth. My favorite part was the ube outer “crust” edges! . Is this something I would make over and over? No. Would I try it once with friends or the kids? 100%! Easy, fast, and look at how fun it looks! Have you heard of it? . SAVE • SHARE • TAG A FRIEND

A post shared by Suzy Hendrix • Food & Desserts (@happytummy_702) on

A felhőkenyér nem más, mint egy lágyra megsütött habcsók, némileg új arculattal és rengeteg szín- és formaváltozattal, melyekben az az egy közös, hogy hihetetlenül habosak.

Napról napra többen osztják meg saját felhőkenyerüket az Instagramon, így könnyen találhatunk olyan videót, amiből kiderül, hogyan készíthetjük el mi is. A recept végtelenül egyszerű, nem igényel sok hozzávalót. Tojásfehérje, cukor, kukoricakeményítő és az ízlésünknek megfelelő ételszínezék kell csupán hozzá. A Pavlova-torta, a vattacukor és a madártej rajongóinak valószínűleg kötelező édesség a felhőkenyér is.

Olvastad már?

Forrás: Marieclaire.com
Fotó: Instagram