5 lélekmelegítő recepttel hangolódunk az őszre

2020. augusztus 26. |

Jó volt, szép volt a nyár, de azért most már várjuk az őszt minden szépségével együtt. És ebbe persze beletartozik a gasztonómia is, következzenek a léleksimogató szilvás, almás, körtés, diós, mézes receptek!

Őszies leves

Almás is, körtés is, meleg is lehet, de hűvösen is finom: éppen olyan évszakok közötti átmenet ez a leves, amit most élünk.

Fűszeres alma-körte leves házi gyümölcsökből

Fűszeres alma-körte leves házi gyümölcsökből

A kis kert adta ajándékok igazi kincsnek számítanak! A finom - és nem utolsósorban egészséges - házi gyümölcsökből bloggerünk, Salamon Adrienn ma egy különleges, fűszeres gyümölcslevest készített.

Franciás vacsora

Egy körtés-póréhagymás tarte-ot mutatunk, amit az isteni kecskesajt tesz még különlegesebbé és pikánsabbá!

Körtés-póréhagymás tart percek alatt

Körtés-póréhagymás tart percek alatt

A francia konyhában népszerű sós tartok tökéletesek könnyű vacsorának vagy egy kiadós salátával kiegészítve akár ebédnek is. Az alábbi egy igazán látványos, mégis egyszerű recept!

Olaszos tészta

Tökéletes hétköznapi vacsora lehet az alábbi, felturbózott sajtmártásos fusilli. Az igazi trükk most a tálalásnál van: ha tehetitek, ne hagyjátok le a diót és a nagy maréknyi petrezselymet a tészta tetejéről!

A répa új élete

A sütőben sült répa már önmagában szuper találmány, amit tényleg érdemes kipróbálni: nagyon egyszerűen elkészül, és hihetetlenül feldobja ezt az egyébként nem túl izgalmas zöldséget.

Csípős-mézes sült répa

Csípős-mézes sült répa

Az alábbi recept tökéletes könnyű köretnek vagy izgalmas vendégváró finomságnak is. Nagyon gyorsan elkészül és csodálatosan mutat!

Zsidó finomság

A Hámán táska eredetét ma is homály fedi, annyi biztos, hogy purimkor szokás enni, azonban ha még lapul a tavalyi szilvalekvárból a kamrában, akkor őszvárás ürügyén most is elkészíthetjük!

Töltsd fel a sütisdobozt szilvalekváros táskával!

Töltsd fel a sütisdobozt szilvalekváros táskával!

A Hámán táska eredetét ma is homály fedi, annyi biztos, hogy purimkor szokás enni. Mivel karácsonyig viszont már egy hónap sincs, Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere el is hozta nektek a receptet.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Bőrszépítő barackos smoothie barack

Bőrszépítő barackos smoothie