5 lélekmelegítő recepttel hangolódunk az őszre

2020. augusztus 26.
Jó volt, szép volt a nyár, de azért most már várjuk az őszt minden szépségével együtt. És ebbe persze beletartozik a gasztonómia is, következzenek a léleksimogató szilvás, almás, körtés, diós, mézes receptek!

Őszies leves

Almás is, körtés is, meleg is lehet, de hűvösen is finom: éppen olyan évszakok közötti átmenet ez a leves, amit most élünk.

Franciás vacsora

Egy körtés-póréhagymás tarte-ot mutatunk, amit az isteni kecskesajt tesz még különlegesebbé és pikánsabbá!

Olaszos tészta

Tökéletes hétköznapi vacsora lehet az alábbi, felturbózott sajtmártásos fusilli. Az igazi trükk most a tálalásnál van: ha tehetitek, ne hagyjátok le a diót és a nagy maréknyi petrezselymet a tészta tetejéről!

A répa új élete

A sütőben sült répa már önmagában szuper találmány, amit tényleg érdemes kipróbálni: nagyon egyszerűen elkészül, és hihetetlenül feldobja ezt az egyébként nem túl izgalmas zöldséget.

Zsidó finomság

A Hámán táska eredetét ma is homály fedi, annyi biztos, hogy purimkor szokás enni, azonban ha még lapul a tavalyi szilvalekvárból a kamrában, akkor őszvárás ürügyén most is elkészíthetjük!

Fotó: Getty Images