Nyakunkon a valaha volt leghosszabb karácsonyi szezon

2020. november 20.
Az már tudományosan bizonyított tény, hogy minél korábban kezdjük a karácsonyozást, annál boldogabbak lehetünk. Valószínűleg minden idők leghosszabb karácsonyi szezonja áll előttünk, mutatjuk, hogyan tölthetjük meg tartalommal és hangulattal.

Ahogy mindig, idén is megjelentek már október végén a karácsonyi reklámok, feltették a sétálóutcákon a karácsonyi fényeket, ám valószínűleg idén szemforgatás helyett még a legházsártosabb emberből is inkább megnyugvást és kellemes érzéseket vált ki a korai karácsony. Ahogy a járvány számai növekednek, úgy nő a szükségünk némi vidámságra és boldog érzetekre. 

leghosszabb-karacsony-szezon-elmeny

A 2020-as ünnep kevesebb vendéggel, ám nagyobb elszántsággal telik majd. Ugyan nincs egyelőre a tavaszihoz hasonló teljes lezárás, mégis meghatározzák a korlátozások az idei karácsonyt. Ami biztosan nem marad el idén sem, az a sok finom étel, ital, a klasszikus és új karácsonyi filmek, a családi társasjátékozás és a bizonytalanság, vajon a karácsony hányadik napjánál is tartunk. Minden Zoom-fáradtságunk ellenére a kapcsolattartás egyik fő eszköze idén minden bizonnyal a videóhívás lesz, hogy együtt ünnepeljünk azokkal, akiket szeretünk, és akiket idén nem látogathatunk meg. 

Ám karácsonyig még előttünk áll minden idők leghosszabb karácsonyi szezonja, amiből megérdemeljük, hogy egy ilyen év után a lehető legtöbbet hozzuk ki, hiszen a karácsony – koronavírus ide vagy oda – szerencsére nem marad el.

1. Ideje felrakni a fényeket Sokat javíthat a kedélyünkön a rossz hírek közepette, ha felrakjuk a karácsonyi díszkivilágítást. Önkéntelenül jobb kedvünk lesz a színes fényektől.

2. Karácsonyi dalok Tudományosan igazolt tény, hogy a karácsonyi dalok hallgatása boldogabbá tesz. Bár sokan nem vallanák be, de mindenkinek vannak kedvenc dalai, amikkel nem kell megvárni az adventet, akár már ma elkezdhetjük hallgatni őket.

3. Finom ételek házhoz szállítva Kihasználhatjuk, hogy az éttermek csak házhozszállítás-üzemmódban működnek, így megajándékozhatjuk magunkat egy-egy különleges étellel olyan helyekről, ahova nem jutottunk el sosem, pedig nagyon szerettünk volna.

Olvastad már?

Amit megtanultunk az első karanténból, hogy nincs olyan tevékenység, amit ne lehetne valamilyen formában virtuálisan is megvalósítani. Nincs ez másképp a karácsonyi szezon hagyományos eseményeivel sem.

1. Virtuális találkozás a Mikulással Mivel idén nem lehet Lappföldön személyesen meglátogatni a Mikulást, virtuálisan nézhetünk be hozzá. 

2. Digitális karácsonyi kurzus Kihasználhatjuk az időt arra is, hogy idén új szintre emeljük a fenntartható csomagolással és karácsonyfa-díszítéssel kapcsolatos képességeinket és tudásunkat. Rengeteg olyan virtuális kurzust találhatunk az interneten, amelyek segítségével elsajátíthatjuk a textilcsomagolás japán művészetét, a furosikit, vagy készíthetünk egyedi ajtódíszt és természetes díszeket a karácsonyfánkra.

3. Online karácsonyi parti Nem kell, hogy teljesen elmaradjon az irodai karácsonyi parti vagy a közös koktélozás a barátainkkal. Áthelyezhetjük a virtuális térbe ezeket a hagyományos találkozókat, sőt, akár kvízesttel vagy kérdezz-felelek játékokkal is kiegészíthetjük.

4. Kultúra az interneten A novembertől januárig tartó időszak általában sokkal több kulturális programot tartogat számunkra, mint az év többi része. Idén a Diótörőt is online élvezhetjük csak, ám érdemes körülnézni a színházak és koncerttermek ajánlataiban, mert számos műsorra foglalhatunk online jegyet, így most a színház helyett saját nappalinkban, a kanapén ülve, forralt bort vagy meleg kakaót kortyolgatva élvezhetjük az előadásokat.

Olvass tovább!

Forrás: The Telegraph
Fotó: Unsplash