5 téli fogás, amelynek fő eleme a csicseriborsó

2021. január 12. |

Egyszerűen imádjuk a csicseriborsót! Növényi fehérjeforrás, összetett szénhidrátok találhatók benne, isteni finom krémként, főzve és fűszeresen lesütve is. Most mutatunk 5 fogást, aminek a főszereplője ez a keleti hüvelyes!

Fehérjebomba

A Pakisztánban népszerű, murgh cholay néven ismert csicseriborsós-csirkés curry tulajdonképpen a chana masala húsos változata. Akárcsak nálunk a pörköltet, ezt is százféleképpen készítik, de néhány alapszabály betartása fontos.

Isteni csirkés-csicseriborsós curry

Isteni csirkés-csicseriborsós curry

Nemes Nóra a Nosalty Ízhuszár rovatának gasztrobloggere most a Pakisztánban népszerű Murgh Cholay néven ismert csicseriborsós-csirkés curry receptjét hozza el nektek, ami tulajdonképpen a Chana Masala húsos változata.

Saláta, de melegen

Télen sem kell megfeledkeznünk a salátákról, sőt! Nagyszerű, szezonális alapanyagokból készíthetünk melengető ételeket, amelyek önmagukban és köretként is tökéletesek, nem mellesleg másnap, irodai ebédként is kiválóak.

Lecsó másképp

A lecsós asszociáció a shakshuka esetében nem véletlen, hiszen ez is egy könnyed, zöldséges-paradicsomos étel. A fogás különlegessége azonban az izgalmas fűszerezésben rejlik: ettől kapja meg a jellegzetes, keleties ízt, és ettől lesz még inkább melegítő, tápláló étel.

Szupergyors egytál

A jó hír, hogy létezik néhány fogás, ami eleve nem tartalmaz húst vagy tejterméket – ha így nézzük, az alábbi spenótos-csicseriborsós kuszkusz tulajdonképpen átalakítás nélkül vegán.

Pink humusz

Világbajnok a sült cékla csicseriborsóval turmixolva, humuszként. És ha már ilyen terápiás ételt készítünk, ne hagyjuk ki a gránátalmát, a mentát és a diót: elképesztő ízkavalkádban lesz részünk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz balaton

Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve