5 téli fogás, amelynek fő eleme a csicseriborsó

2021. január 12.
Egyszerűen imádjuk a csicseriborsót! Növényi fehérjeforrás, összetett szénhidrátok találhatók benne, isteni finom krémként, főzve és fűszeresen lesütve is. Most mutatunk 5 fogást, aminek a főszereplője ez a keleti hüvelyes!

Fehérjebomba

A Pakisztánban népszerű, murgh cholay néven ismert csicseriborsós-csirkés curry tulajdonképpen a chana masala húsos változata. Akárcsak nálunk a pörköltet, ezt is százféleképpen készítik, de néhány alapszabály betartása fontos.

Saláta, de melegen

Télen sem kell megfeledkeznünk a salátákról, sőt! Nagyszerű, szezonális alapanyagokból készíthetünk melengető ételeket, amelyek önmagukban és köretként is tökéletesek, nem mellesleg másnap, irodai ebédként is kiválóak.

Lecsó másképp

A lecsós asszociáció a shakshuka esetében nem véletlen, hiszen ez is egy könnyed, zöldséges-paradicsomos étel. A fogás különlegessége azonban az izgalmas fűszerezésben rejlik: ettől kapja meg a jellegzetes, keleties ízt, és ettől lesz még inkább melegítő, tápláló étel.

Szupergyors egytál

A jó hír, hogy létezik néhány fogás, ami eleve nem tartalmaz húst vagy tejterméket – ha így nézzük, az alábbi spenótos-csicseriborsós kuszkusz tulajdonképpen átalakítás nélkül vegán.

Pink humusz

Világbajnok a sült cékla csicseriborsóval turmixolva, humuszként. És ha már ilyen terápiás ételt készítünk, ne hagyjuk ki a gránátalmát, a mentát és a diót: elképesztő ízkavalkádban lesz részünk.

Fotó: Getty Images