Csak egy gyors szendvicsebéd fér bele? Ezekkel nem tudsz mellényúlni!

2021. január 19. |

Elúsztál a munkanappal, és csak két meeting között bekapnál valami finomat, ami nem keksz, tejeskávé vagy néhány szál ropi? Ez az öt szendvics felér egy-egy teljes értékű ebéddel is, így könnyedén átvészelhetjük velük a rohanós home office napokat!

Ropogós-krémes bagett

Krémsajtos, spenótos és articsókás finomság összesütve, hogy kívül ellenállhatatlanul ropogjon, belül viszont puha és folyós maradjon – isteni ebéd, ha csak néhány szabad percünk és egy bagettünk van!

Spenótos-articsókás töltött bagett

Spenótos-articsókás töltött bagett

Ha szeretnénk elkápráztatni a vendégeket, vagy magunkat lepnénk meg valami csupa zölddel töltött finomsággal, semmiképpen se hagyjuk ki ezt a receptet!

Maradékmentő luxusszendvics

Portó város egyik büszkesége a francesinha, ami egy igen érdekes fogás: két szelet kenyér közé tesznek egy steaket, egy darabokba vágott sült kolbászt, meg egy nyerset is, némi mortadellát vagy sonkát, az egészet sajtba bugyolálják, megsütik sütőben, rátesznek egy tükörtojást, majd leöntik egy gravyszerű mártással.

A legjobb portugál szendvics: francesinha

A legjobb portugál szendvics: francesinha

Portugália tudhatja magáénak a világ legdurvább szendvicsét. Steakkel, sonkával, kolbásszal készült szendvics receptjét Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere a Nosalty-ról hozta el nektek.

Tökös ebéd

Maradék tök, nyúlós sajt, némi rukkola és jó kenyér: körülbelül ennyi kell Nemes Nóra egyik kedvenc őszi–téli fogásához, ami időszűkében simán beillik ebédnek is, ráadásul még egészséges összetevők is a tányérunkra kerülnek annak ellenére, hogy szendvicsről van szó!

Maradt egy kis sütőtök? Készítsd belőle szendvicset!

Maradt egy kis sütőtök? Készítsd belőle szendvicset!

A melegszendvics egy tökéletes vacsora az átlag hétköznapokra - de hogy valami újdonság is legyen benne, most egy sütőtökös, extra sajtos változatot hozott nektek Nemes Nóra, az ízHUSZÁR online gasztromagazin bloggere.

Laktató fogás növényi alapokon

Ki ne hallotta volna már legalább egyszer valakitől azt, hogy a vegánok csak füvet esznek? Sokan azért utasítják el a növényi alapú ételeket, mert ízetlennek, tápanyagszegénynek tartják. Itt a bizonyíték, hogy ez az állítás nem állja meg a helyét.

Szovjet trash

Az alap zapiekanki jó szovjet értékekhez ételekhez híven egyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető. Bagett, gombakrém, sajt, ketchup, ennyi kell csak hozzá. Maga az elnevezés a lengyel zapiekać igéből származik, ami nagyjából annyit jelent, „ropogósra sütni”, így pedig mindenféle sült egytálételre használják.

A melegszendvicsek királya, a lengyel zapiekanka

A melegszendvicsek királya, a lengyel zapiekanka

Hideg téli estéken mi lenne a legjobb, mint egy isteni melegszendvics. A lengyelek kedvenc sajtos-gombakrémes melegszendvicsének, a zapiekanka recepjét a Nosalty szerzője, Rosanics Petra hozta el nektek.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró