Francia rakottas
A magyar típusú rakott burgonya tetején tejföl van, ez a francia verzió viszont jól össze van sütve egy nagy adag sajttal – kicsik és nagyon legnagyobb örömére.
A comfort food királya
A mac and cheese, vagyis sajtos makaróni alapvetően nem túl bonyolult étel: az alapja egy egyszerű besamel, amit rengeteg zsíros, karakteres sajttal (főképp chedarral) sűrítenek. Ez az alap, ezt lehet aztán csavarni mindenfélével – most például egy másik nagy amerikai kedvenccel, baconnel!
Cacio e pepe
10 perc alatt, 3 hozzávalóból megvan a legsajtosabb olasz tészta, amivel még a válogatós gyerekeknél is nagyon érdemes bepróbálkozni!
Rizsgolyók
Oké, ebben vegán mozzarella van, de húsevők, vegetáriánusok eredeti mozzarellát is gyúrhatnak az olaszok egyik legkedvesebb ételébe, az arancinibe, amely a legkisebbek szívét is képes elrabolni a közepéből nyúló sajttal.
Pihe-puha sajtpuffancs
A pao de queijo ősét az afrikai rabszolgák hozták magukkal – a beáztatott és felpuhított gyökérből készített lisztből sütöttek kenyeret. A tej és a sajt csak a 19. században kerültek bele, azóta viszont töretlen a népszerűsége. Brazíliában és Argentína északi részén napi rendszerességgel készítik, főleg reggelire és snacknek.
Fotó: Getty Images