Mit készítsünk desszertnek idén húsvétkor?

2021. március 31. |

Ha nem is megyünk idén nagy társaságba húsvétkor, de azért sós nassolnivalókra és édes falatokra szükség van! Az alábbi öt recept gyorsan elkészíthető és mennyei élményt ad.

Málnazselés, tojáslikőrös

Minitorták, amelyek garantáltan a húsvéti asztal sztárjai lesznek. Csinos málnaszínű krémjével, fehér habjával és a tetején halmozódó világoszöld pisztáciájával a tavaszi élénkséget közvetíti – amellett, hogy isteni finom is.

Cukormentes, de finom

Ünnepi asztal édességek nélkül. Azonban ilyen alkalmakkor sem árt odafigyelni arra, hogy mennyi cukrot fogyasztunk, illetve mivel édesítjük az ünnepi finomságainkat.

Ha húsvét, akkor répatorta!

Megtanultuk, hogy nem kell félni a répatortától, hiszen a desszertnek nincsen átütő zöldségíze, csupán kellemesen édeskés és egyben meglepően finom aromát kölcsönöz neki a répa, amely meghatározza a karakterét. Éppen ezért nagyon fontos, hogy valóban répaízű répákat használjunk!

A leginkább répaízű répatorta

A leginkább répaízű répatorta

Néhány éve még leginkább a nyuszikás viccekből ismertük, ma már az egyik legkedveltebb húsvéti édességgé nőtte ki magát. Következzen ÍzHUSZÁR répatortája lisztmentes verzióban!

Medvehagymás klasszikus

Végre itt a medvehagymaszezon! Valljuk be, sokan vártuk már, akár a piacon szerezzük be, akár túrázni indulunk, hogy magunk szedjünk. Most egy isteni pogácsa készül belőle.

Nem csak pite: medvehagymás pogácsa

Nem csak pite: medvehagymás pogácsa

Itt a hétvége, és a medvehagymaszezon. Végre! A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi elárulja nektek, hogyan készül a legfinomabb és legomlósabb medvehagymás pogácsa.

Görög háromszögek

Húsrajongók persze húsos töltelékkel is elkészíthetik a most következő batyukat, de a juhtejes feta különben is nagyon karakteres sajt, szóval ízélményben biztosan nem lesz hiány!

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve csirke

Diós kecskesajttal töltött csirke szőlővel sütve