Bár az avokádó baromi egészséges, senkit sem szeretnénk azzal hitegetni, hogy ez a fagyi is az: az élénkzöld gyümölcs mellé kerül bőven cukor és zsíros tej is, de ezektől lesz igazán krémes és ízes a végeredmény. A sűrű, selymes fagylaltot a menta frissessége dobja fel, a vibráló zöld szín pedig tényleg csak hab a tortán!
Hozzávalók:
- 1/2 csésze kristálycukor
- 1 rúd vanília kikapart belseje
- 3 érett avokádó, kimagozva és meghámozva
- 2 ág friss menta (nagyjából 20 db levél)
- 1 lime leve
- 1 csipet só
- 1/2 tk. citromsav
- 3/4 csésze zsíros tej
- 1/4 csésze zsíros tejszín
- 1/3 csésze cukrozatlan sűrített tej
Elkészítés:
- Egy kisebb serpenyőben keverjük el a cukrot és a vaníliát. Öntsük fel 1/2 csésze vízzel, és forraljuk fel, míg a cukor teljesen megolvadt. Ha már kész a szirup, öntsük hőálló tálba, és adjuk hozzá a mentalevelek felét. Áztassuk legalább 20 percig, majd szűrjük le.
- Egy robotgépben zúzzuk le az avokádókat, adjuk hozzá a maradék mentát, a lime-ot, a sót és a citromsavat, majd az átszűrt cukorszirupot is. Keverjünk belőlük homogén masszát.
- Adjuk az avokádóhoz a tejet, a tejszínt és a sűrített tejet, keverjük teljesen krémesre.
- A kész fagylaltalapot tehetjük fagyigépbe, vagy ha nincs, fagyasszuk mélyhűtőben időnként kivéve, és átkeverve a keveréket!
Forrás: PureWow Fotó: GettyImages