Keleti kuszkusz – édes csavarral
A kuszkusznak nagyon jól állnak az édes, gyümölcsös ízek, így még a sós változatba is érdemes gárnátalmát, esetleg aszalt vörösáfonyát szólni. Vagy így, nyár közepén egy kis barackot, hiszen érdemes tényleg minden cseppjét kisajtolni a nyári gyümölcsszezonnak.
Teljes értékű vega ebéd
Jó ötlet az alapvetően sós ízvilágú salátákat édes gyümölcsökkel – most például barackkal – feldobni, és ha nem szeretnénk grillezett csirkemellet vagy szaftos steaket enni hozzá, bátran használjunk fel még több zöldséget, és készítsünk zöldségfasírtot!
Húsok mellé gyümölcssalátát
A testesebb húsoknak szuperük állnak a saláták, akár nyáron friss gyümölcsök is kerülhetnek bele. A karajhoz például bátran válasszuk a kajszibarackot – valamilyen aromásabb salátafajtával, például rukkolával.
Saláta, de tápláló
Az alábbi receptben a paradicsom savasságát édes barack ellensúlyozza, a két ízvilág között pedig a cseresznye képez hidat. A zöldfűszeres vinaigrette összefogja az ételt, míg a krémes burrata tartalmat és textúrát ad neki.