Tapasokkal és mediterrán Gasztroheggyel indul az ősz

2021. szeptember 25.
Amikor vége a nyárnak, és kicsit kiürül a Balaton, egy új korszak következik: ilyenkor van idő a konyhákban kísérletezni, játszani az ősz ízeivel, színeivel. Ilyenkor indul a Gasztrohegy programsorozat is, hiszen az ősz és a tél azoké, akik az igazi különlegességet keresik.

Ősszel lehetőség nyílik megismerni a Balaton egy nyugodtabb, otthonosabb arcát, amikor a vendéglátókkal is könnyebb összefutni, és akár ráérősen borozgatni. Induljunk neki a Gasztrohegynek, és fedezzük fel lépésről lépésre, falatról falatra, kortyról kortyra Badacsonyt!

„A tapasos hétvégéknek mindig hatalmas a sikere: a Balaton mellett ezekkel az izgalmas falatokkal egy mediterrán vízpartra csöppenünk, a szeptemberi símogató időjárásban sem lesz ez másként.  Szeptember 25-26-án egy kötetlenebb Gasztrohegy hétvégére számíthatnak a Badacsonyba látogatók. Szombaton és vasárnap szabadon lehet bejárni a hegy legjobb vendéglátóhelyeit és kóstolni – ez alkalommal nincs bérlet, vagy vezetett túra, mindenki maga állíthatja össze a menetrendjét. Ebben segít a Gasztrohegy busz, ami a Hableány oldalából indul, így el lehet jutni a központtól távolabbi helyszínekre is. Idén már harmadszorra rendezzük meg a tapasos hétvégét, múltkor is nagy sikert aratott. Most is rengeteg izgalmas étel kerül a tányérra, lesz padron paprika, füstölt pisztráng, libamájas mini burger, croquetas de jamon, fogas ceviche, lángos variációk, de a szőlőmusttal is találkozhatunk a tányérokon”– mondja Budavári Dóra, a Gasztrohegy kommunikációs felelőse.

GASZTROHEGY őszi tapasok hétvégéje szeptember 25–26.

Október 16–17. Világok konyhája

November 27–28. Halak a hegyen

December 28–29–30. Gasztrohegy karácsony / Irodalmi ízek

Január 22–23. Marhaságok

Február 19–20. Vadak a hegyen

Március 19–20. Füstölgés

Április 23–24. Vega Badacsony

A részt vevő helyekről és bővebben a programról ITT olvashatsz!

 

Olvass tovább!