Zöld-fehér bor és gasztrotúra a Balaton-felvidéken

2020. október 08. |

Ha hétvégén szeretnél kimozdulni a városból, és érdekelnek a minőségi borok, a finom ételek, irány a Balaton-felvidék! Egy különleges bor- és gasztrotúrára invitálunk, aminek a pikantériája, hogy a közös túrázás, étel- és italkóstolás mellett egy-két sármos, volt élsportoló is megosztja régi történeteit a vendégekkel.

Vezetett közös séta pincék, mandulafák és szőlőtőkék között, lenyűgöző balatoni panoráma, ínycsiklandó ízek. Ezekben az élményekben lesz része mindazoknak, akik október 10-én már reggel 9 órakor csatlakoznak a csapathoz Balatonudvariban, a Skrabski Vinotékában.

furjes-udvarhaz

Egy könnyű reggeli és egy ráhangoló borkóstolás után nekivághatunk a túra első részének, egy hatvanperces sétának, ami a szív alakú sírkövek mellett, a csodás fekvésű balatonudvari golfpályán keresztül a Fürjes Udvarházhoz vezet. Itt folytatódnak aztán a gasztronómiai élmények, újabb bor- és sajtkóstolás, pincelátogatás szerepel a programban. Hajdu Attila, Hrutka János, Vincze Ottó volt élsportolók, valamint Moncz Attila és Deák Zsigmond sportújságírók szórakoztatnak minket utunk során egy rögtönzött talkshow keretében.

Innen egy újabb, 40-50 perces séta következik a balatonudvari szőlőhegyen át a Skrabski Pincéhez, majd újabb falatozás, iszogatás és beszélgetés után irány a fövenyesi strand. A Kalóz Strandbisztró piknikválogatással és finom borokkal várja a megfáradt túrázókat, hogy aztán még jobb hangulatban folytatódjon a talkshow a Fradi egykori legendás focicsapatának tagjaival egészen délutánig.

A programra regisztrálni az udvarigasztroturak@gmail.com címen lehet.

Fotó: Bódi Katalin

Olvass tovább!

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera