Zöld-fehér bor és gasztrotúra a Balaton-felvidéken

2020. október 08.
Ha hétvégén szeretnél kimozdulni a városból, és érdekelnek a minőségi borok, a finom ételek, irány a Balaton-felvidék! Egy különleges bor- és gasztrotúrára invitálunk, aminek a pikantériája, hogy a közös túrázás, étel- és italkóstolás mellett egy-két sármos, volt élsportoló is megosztja régi történeteit a vendégekkel.

Vezetett közös séta pincék, mandulafák és szőlőtőkék között, lenyűgöző balatoni panoráma, ínycsiklandó ízek. Ezekben az élményekben lesz része mindazoknak, akik október 10-én már reggel 9 órakor csatlakoznak a csapathoz Balatonudvariban, a Skrabski Vinotékában.

furjes-udvarhaz

Egy könnyű reggeli és egy ráhangoló borkóstolás után nekivághatunk a túra első részének, egy hatvanperces sétának, ami a szív alakú sírkövek mellett, a csodás fekvésű balatonudvari golfpályán keresztül a Fürjes Udvarházhoz vezet. Itt folytatódnak aztán a gasztronómiai élmények, újabb bor- és sajtkóstolás, pincelátogatás szerepel a programban. Hajdu Attila, Hrutka János, Vincze Ottó volt élsportolók, valamint Moncz Attila és Deák Zsigmond sportújságírók szórakoztatnak minket utunk során egy rögtönzött talkshow keretében.

Innen egy újabb, 40-50 perces séta következik a balatonudvari szőlőhegyen át a Skrabski Pincéhez, majd újabb falatozás, iszogatás és beszélgetés után irány a fövenyesi strand. A Kalóz Strandbisztró piknikválogatással és finom borokkal várja a megfáradt túrázókat, hogy aztán még jobb hangulatban folytatódjon a talkshow a Fradi egykori legendás focicsapatának tagjaival egészen délutánig.

A programra regisztrálni az udvarigasztroturak@gmail.com címen lehet.

Fotó: Bódi Katalin

Olvass tovább!