Nem tudjuk, te hogy vagy vele, de mi imádjuk a konyhatrükköket felvonultató TikTok-videókat, zseniális ötleteket lehet belőlük tanulni pár másodperc leforgása alatt. A mostani is pont ilyen: elképesztően leegyszerűsíti a fűszernövény-aprítást, ami sokak utált tevékenysége a konyhában. Mostantól garantáltan nem lesz az!
Legutóbbi kedvencünk szerzője @morielbethobertanner, aki rengeteg időt és bíbelődést spórol meg mindenkinek, aki kipróbálja az ő petrezselyemaprító módszerét. Nem is kell hozzá más, csak egy szimpla sajtreszelő és az alaposan megmosott fűszernövények, amiket fel szeretnél használni.
Mindenből lehet pesztó, ami zöld: 5 pesztó 5 fantasztikus ételben
Bazsalikom, petrezselyem, rukkola, káposzta és pisztácia: hogy mi a közös bennük? Mindegyikből készülhet isteni finom pesztó! Az alábbi recepteket is melegen ajánljuk, de azt feltétlenül, hogy jegyzeteljétek ki ezt az öt pesztóalapreceptet, amit egy egyszerű üres tésztára, unalmas salátára vagy kenyérre borítva is felér egy kulináris kalanddal.Elég, ha a petrezselyem szárát kívülről átbújtatod a reszelő nagy lyukú oldalán, és egy gyors mozdulattal áthúzod rajta – így a zöld levélkék kint maradnak, miután a másodperc tört része alatt leperegtek a szárról. Akár így is felhasználhatod a petrezselymet, de ha finomabbra aprítanád, innentől végképp egyszerű a dolgod, hiszen késes aprítóval vagy egy éles késsel pikkpakk a kívánt méretre szabhatod.
Kipróbáltuk, a TikTok-trükk nemcsak petrezselyemmel működik, hanem remekül alkalmazható rozmaringgal, bazsalikommal, korianderzölddel és friss lestyánnal is, a reszelő legkisebb lyukain áthúzva pedig a kakukkfüvet is villámgyorsan konyhakésszé teheted!
Ha nagyon belejöttél a fűszeraprításba, és nem használod fel az összes zöldet, a következőképp tedd el későbbre: önts rá egy kis vizet, és adagold jégkockatartóba. Tedd a mélyhűtőbe, és amikor szükséged van friss fűszerre, pattintsd ki a jégkockatartóból, és dobd a fűszeres jégkockát a készülő ételbe.
Fotó: Marie Claire