Mindenből lehet pesztó, ami zöld: 5 pesztó 5 fantasztikus ételben

2021. június 04.
Bazsalikom, petrezselyem, rukkola, káposzta és pisztácia: hogy mi a közös bennük? Mindegyikből készülhet isteni finom pesztó! Az alábbi recepteket is melegen ajánljuk, de azt feltétlenül, hogy jegyzeteljétek ki ezt az öt pesztóalapreceptet, amit egy egyszerű üres tésztára, unalmas salátára vagy kenyérre borítva is felér egy kulináris kalanddal.

Klasszikus bazsalikompesztós

A tóparti lángosok, pizzák és hamburgerek után jöhet egy nagy tál friss saláta, vagy az alábbi, dominánsan zöld tésztaétel, aminek az elkészítésével tényleg 20 perc alatt megvagyunk.

Petrezselyempesztós alaprecept

A pesztó az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legsokrétűbben variálható nyári alapanyag. Tehetjük tésztára, kenhetjük kenyérre, vagy megbolondíthatunk vele egy salátát is – és ez a petrezselyemből készülő alaprecept éppen olyan finom, mint a bazsalikomból készült verzió.

Aromás rukkolapesztó

A recept titkos sztárja az izgalmas ízű rukkolapesztó, amiben a rukkola jellegzetes, kesernyés ízét az édeskés, földes törökmogyoró egészíti ki a receptben! Külön, más receptekhez is érdemes felhasználni.

A káposztapesztó tündöklése

Az alábbi receptben két fantasztikus komponens sűrűsödik: az egyik az édes, karakteres ízű sütőtök, ami önmagában az ősz megtestesítője, a másik pedig a különleges káposztapesztó. Itt fodros kelből készül a pesztó, így nemcsak finom, de nagyon egészséges is lesz az ételünk!

Pisztáciából is pesztót!

Édesburgonyából laktató és egészséges fogásokat varázsolhatunk, egy különleges szósszal pedig akkor is feldobhatjuk, ha már unásig ismerjük az ízét. Az alábbi recept ideális lehet könnyű vacsorának, de laktató előételnek is!