Ha valami egészen rémisztően lenyűgözőt szeretnénk kínálni a vendégeinknek a halloween bulinkon, a koktélok között kell keresgélnünk. Akár egy horrorfilm nézős estét vagy egy házibulit is feldobnak a nem csak egészen biztosan emlékezetes, de tökéletesen Instagram-kompatibilis italok. Ha kell egy kis inspiráció, mutatjuk a legjobbakat.
Alma
A koktélt a New Yorkban, közelebbről Manhattanben található NR bár tulajdonosa, Shigefumi Kabashima keverte ki. A hidegebb őszi estéken különösen jól jöhet egy ilyen melengető ital. Ehhez először melegítsük fel a bögréket és poharakat, hogy a hozzávalók jól összeolvadjanak az italban.
View this post on Instagram
- 45 ml bourbon
- 60 ml almacider
- 10 gramm méz
- 2 löttyintés Angostura keserű
- 1 kanálhegy vaj
- 1 rúd fahéj
- őrölt fahéj ízlés szerint
Keverjük össze a hozzávalókat a meleg koktélos pohárban, majd azonnal tálaljuk.
Vasárnapi rémálom
Idén különösen aktuális lehet a vasárnapi rémálom fantázianevű koktél, hiszen halloween pont vasárnapra esik. A szintén New York-i kávézó, a Sunday to Sunday mixere alkotta meg ezt a koktélt, ami után garantáltan nem azon aggódunk majd, milyen lesz a hétvége utáni munkával teli hét, hanem élvezzük a halloween hangulatát. Annyi előkészítést igényel ez a koktél, hogy a juharszirupba pár nappal előtte bele kell kevernünk a fűszereket, hogy megfelelően átjárják az aromák, ha nem akarunk előre fűszerezett változatot vásárolni.
View this post on Instagram
- 90 ml tequila
- 60 ml almacider
- 8 ml citromlé
- 30 ml fűszeres juharszirup (fahéj, ánizs, szegfűszeg)
- 30 ml tojásfehérje
Tegyük a hozzávalókat egy kisebb koktél shakerbe jég nélkül, és rázzuk össze. Ezzel képezünk habot. Miután felráztuk, tegyünk bele egy kis jeget, és rázzuk össze újra. Szűrjük át egy borospohárba, jeget ne tegyünk hozzá, tálaljuk fahéjjal.
Hidegvér
A kaliforniai Westlake Village-ben található a Bamboo Room nevű koktélbár. Itt született meg a Hidegvér fantázianevű gyümölcsös és frissítő koktél, melynek alapja a gránátalma. Ami még különlegessé teszi, az a céklalével vörösre festett cukor. Ezt a poharak díszítésére használják. Ha nem akarunk otthon vesződni a piros cukor elkészítésével, válasszunk valamilyen dekoratív díszítőcukrot helyette.
View this post on Instagram
- 60 ml vodka
- 30 ml grenadin
- 30 ml frissen facsart citromlé
- 24 ml Triple Sec vagy Cointreau
- 2 szeder, a többi összetevővel összekeverve
Mártsunk bele egy martinis poharat a piros cukorba. Tegyük az összes összetevőt egy shakerbe, és keverjük bele a szedreket. Tegyünk hozzá jeget, és rázzuk össze, majd dupla szűrőn keresztül öntsük a pohárba. Töltsük fel a poharat gyöngyözőborral. Díszíthetjük szederrel és citromhéjjal a kész koktélt.
Bogár juice
New York egyik divatos koktélbárjában, a Little Rebel nevű helyen született meg a Bogár juice receptje. Az ízek trópusiak, a látvány pedig kellően hátborzongató egy halloween bulihoz.
View this post on Instagram
- 40 ml fehér rum
- 40 ml sötét rum
- 8 ml passiógyümölcs püré
- 8 ml cukorszirup
- gumicukor agy a díszítéshez
- grenadin szirup a befejezéshez
Tegyünk jeget a shakerbe, és rázzuk össze a hozzávalókat. Tegyünk friss jeget a poharakba, és öntsük rá szűrőn keresztül az italt. Díszítsük a gumicukorral (aggyal vagy bármilyen halloween témájú édességgel), és öntsük a tetejére a grenadint.
Fresh Monkey
Párizsról nem feltétlenül a koktélok jutnak eszünkbe, ám a La Fouquet’s nevű bár is megalkotta a szezon koktélját: a Fresh Monkey-t. Kísértetiesen sápadt ital, igazi őszi ízekkel, melyben az alma és a gyömbér dominál.
- 45 ml gin
- 15 ml almaszirup
- 8 ml citromlé
- 8 ml tojásfehérje
- 8 ml gyömbérsör
Tegyük az összetevőket egy shakerbe, melyet félig raktunk jéggel. Rázzuk össze, majd töltsük egy coupé pohárba. Díszítsük kis rozmaringággal és virágszirmokkal.
Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images, La Fouquet’s