Muffin, brownie, torta: 5 ellenállhatatlan csokis édesség

2021. november 03.
Ősszel inkább a testesebb, krémesebb süteményeket kívánjuk – és persze mi megy hozzá a legjobban? Naná, hogy a csokoládé!

Lelkiismeret-furdalás nélkül

A zabkása szó hallatán sokan valami ehetetlen, túlzottan reform, fűrészporos ételre gondolnak. Szerencsére ez egyáltalán nem igaz! Ha jól készítjük el, akkor – akár zabkásafelfújt formájában – szinte vetekszik egy édességgel!

Gyors csokihiány-csillapításra

Van az a helyzet, amikor az ember nem szívesen állna neki a sütésnek, de sütit kíván – méghozzá azonnal. Ezekre az esetekre kiváló a csokis tápiókapuding némi karamellizált gyümölccsel, például banánnal.

Örök klasszikus

Ez a sütemény tulajdonképpen egy csoda. Öt perc alatt összeállítható, sütés után pedig fantasztikus, sűrű csokiálom a végeredmény. A legjobb, hogy másnap pont ugyanolyan finom, puha az állaga.

Munkába-suliba vivős

A keksztésztákat általában nagyon egyszerű összedobni, és így mi magunk szabályozhatjuk, hogy mi kerüljön a desszertünkbe – olajos magvaktól az aszalványokon át az étcsokiig. De a legnagyobb előnye mégis az, hogy így a lehető legjobb formájában fogyaszthatjuk a kekszet: melegen és omlósan!

A legszebb

Könnyű, komplex, mutatós: Forgács Timi receptje akár szülinapi tortának vagy vendégvárónak is pompás!