5 őszi süteményrecept, ami megédesíti a hetet

2021. szeptember 29.
Kuckózzunk be egy pohár forró itallal és valami lélekmelegítő süteménnyel, takarózzunk be, nézzük az esőt vagy a sárguló leveleket, és ne gondoljunk egyáltalán arra, hogy mennyi kalóriát eszünk meg ezekkel a mennyei édességekkel – hiszen az élet annyival több, mint a kalóriák!

Teadélután

Akár az Aliz Csodaországban teadélutánján is megállná a helyét ez a csodaszép, habos teasütemény, mely szuperül megy a forró, ötórai teához vagy némi reggeli kávéhoz is.

Csokit pisztáciával?

Zabliszt, pisztácia, csoki: nem is kell több egy testesebb, krémes, gyönyörű pitéhez! A tetejére kerülhet némi fanyar gyümölcs is, például áfonya és eper – nemcsak az íze kedvéért, hanem a látványért is.

Szőke brownie

Ha már unod a brownie-t, készíts blondie-t: ez a valamivel sápadtabb, de nem kevésbé csokis édesség egy picit izgalmasabb, mint híresebb unokatestvére, ráadásul szuperül áll neki a mogyoróvaj krémessége és földes ízvilága.

Kukoricás piskóta habos krémmel

Az alábbi recept borzasztóan egyszerű, de klasszikus piskóta helyett egy ricottás (vagyis túrós) és kukoricakásás tésztát készítünk, ami elképesztően szaftos, sűrű, mégsem túl nehéz.

A süti, ami nem gond, hogy szétesik

Morzsasütit készíteni a világ legegyszerűbb dolga, a végeredmény pedig aromás, forró gyümölcslével átjárt illatos sütemény ropogós magvakkal, egyszóval mennyei – pláne a befektetett energia arányában.