Őszi zöldségrakottas cheddar sajttal

2021. november 07.
Egy zöldségrakottas nemcsak ízében, de vizuális élményként is képes lehet minket elvarázsolni. A szezonális alapanyagokból készült fogás receptjét Hering András, a Nosalty főszerkesztője hozta el nektek.

Vannak ételek, amelyek annyira szépre sikerülnek, hogy az embernek először nincs szíve belekóstolni, mert azzal megbontaná a remekművet, amin órákig dolgozott. Egy zöldségrakottas is lehet szemet gyönyörködtető, éppen csak tudni kell, mit és hogyan érdemes felhasználni benne. Az édesburgonya, a sütőtök, a sárgarépa és a cékla, mint őszi zöldségek, már önmagukban is színessé és izgalmassá tudnak varázsolni egy ételt, ha pedig mindezt még egy adag narancssárga, sült cheddar sajttal is megkoronázzuk, az eredmény egészen biztos, hogy látványos lesz!

A következő cheddar sajtos őszi zöldségrakottas ötletét az ősz ihlette, a pompás fogást pedig a benne lévő fűszerek és a zöldségek ízeinek összeolvadása teszi még tökéletesebbé.

Ezt a receptet egy dolgos hétköznap estén, de akár egy ünnepi lakomán is érdemes elkészíteni, az étel sikerében egy másodpercig sem kell kételkedned.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk ki egy sütőben is használható serpenyőt vagy sütőtálat. Az edény alját szórjuk meg 10 dkg reszelt cheddarral.

Egy kisebb edényben keverjük össze a vajat, a fokhagymát és a kakukkfüvet, majd alacsony lángon melegítsük össze őket. Hámozzuk meg, és vágjuk vékony szeletekre az összes zöldséget mandolinnal vagy egy éles késsel.

A zöldségszeleteket szorosan, koncentrikus körökben rétegezzük, amíg meg nem telik a serpenyő/sütőedény.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Ezt megcsináltad már?