A sütőtök mártogatós lesz a tél slágere

2021. november 08.
Annyi étellel kapcsolatos tartalom kering a TikTokon, hogy nehéz megmondani, melyiket éri meg valóban kipróbálni. Ám az biztos, hogy a sütőtök mártogatósnak nem tudnak majd ellenállni az ízlelőbimbóink.

Halloween ugyan elmúlt, ám a sütőtökszezon még csak most kezdődik. Kivételesen nemcsak hogy használható, hanem elképesztően finom receptet találtunk a TikTokon, amit érdemes elkönyvjelzőzni, és ha egyszer kipróbáljuk, biztosan rendszeresen előkerül majd a hidegebb hónapokban.

sutotok-krem-tiktok

A legjobb ebben a mártogatós receptben, hogy nem kell hozzá sok hozzávaló, tulajdonképpen csak sütőtökre és krémsajtra lesz szükségünk, így annyira egyszerű, hogy még azok is könnyen elkészíthetik, akik nem mozognak otthonosan a konyhában. 

@kendrick.bbq

Pumpkin Dip #kendrickbbq #pumpkin #dip #pumpkinrecipes #bbq #roasted #baking #ramsayreacts #halloween @traegergrillsofficial

♬ HALLOWEEN THEME SONG (MICHAEL MYERS) – REMIX – ST6

Helyezzük a félbevágott és kimagozott tököt sütőpapíron a 200 fokra előmelegített sütőbe 30-40 percre, míg a tök puhára nem sül. Hámozzuk le a héját, aprítsuk fel és aprítógépben, készítsünk belőle krémet. Ezután keverjünk bele fűszereket (a szerecsendió, egy kis fahéj, só és némi chili remekül illik a sütőtökhöz), majd várjunk, míg meghűl. Ezután adjunk hozzá krémsajtot és egy csipet barna cukrot. 

Ha édes változatot akarunk készíteni gofrihoz vagy egy tortába sütőtökkrémként például, a fűszereknél használjunk ánizst, fahéjat és vaníliát bátran, valamint kicsivel több cukrot.

Forrás: Popsugar Fotó: Unsplash

Olvass tovább!