Tajvani leves és a mexikói konyha forgatja fel az adventi gasztrokínálatot

2021. december 04.
A belváros szívében, a Deák Ferenc téren, a jól ismert Fröccsterasznál végre úgy érinthet meg az ünnepi, télies hangulat, hogy a forralt borod, puncsod mellé fővárosi kedvencek hozzák el a kényelmesen fogyasztható különlegességeiket. Sőt, ebben a formában még sosem találkozhattunk a Mazel Tov, a Tereza vagy a 101 Bistro csapatával és fogásaival, nekik is új és izgalmas ez a téli kaland!

Az ünnepi fényárban úszó adventi vásárok és a változatos nemzetközi street food fogások találkozásából született meg a Deák Ferenc téren debütáló Winter Food Fest, ahol a szokásos hüttés finomságok mellett igazi különlegességeket is kóstolhatunk.

winter-food-fest-tereza-101-mazl-tov

A La Cabina, a mexikói Tereza street food kistestvére sült paradicsomlevest kínál, és egy tépett malacos quesadillát is megmutatnak. A chili con carnéjuk pedig kihagyhatatlan, igazi átmelegítő fogás. A Mazel Tov egy kis közel-keletet és néhány kanálnyi Marokkót hozott a Winter Food Festre: a vegán lencsekrémlevesük, a bárányhúsos, ízgazdag, fűszeres-gyömbéres marokkói harira raguleves és saját Reuben szendvicsük közül választhatunk. 

Akik a téli baráti összejöveteleket, közös lakomákat füstös húsok nélkül el sem tudják képzelni, a Smoke Riders csapatának kínálatából szemezgethetnek: marhából és malacból állítanak össze szaftos tépett húsos szendvicseket, de a meleg, hömpölygő sajtszósszal leöntött cheese fries is elérhető. A Széll Kálmán térről most a pesti oldalra is átkacsint a tajvani specialitásokra kortárs szemléletben fókuszáló 101 Bistro. Energiát, melegséget és mély ízeket hozó tradicionális marhalevesükbe 12 órán át készülő szaftos oldalas, lamien tészta is kerül, de érkezik az arany kimcsi és a remegős onsen tojás csilimorzsával fogás is. A csiliből otthonra is vásárolhatunk. 

winter-food-fest-tereza-101-mazl-tov

Desszertfronton a Chimney Cake régi családi receptúra alapján készített hagyományos és rendhagyó kürtőskalácsaiban bízhatunk. A Winter Food Festre az alapok mellett egy töltött, pisztáciakrémes kürtőst fejlesztettek.

Fotók: Puskás Nóri (Socially)

Olvass tovább!