Nyers, de finom
Gomba, cukkini, pekándió, tojás: éppen ezekre van szükségünk a székelykáposzták és sült húsok után! Tápláló, könnyű fehérjeforrás, amihez a karácsonyi maradékot is fel tudjuk használni.
Nyers gomba- és cukkinisaláta pekándióval és lágy fürjtojással
Bezzegh Éva 12 hónap – Saláták egész évre című kötete körül mára némiképp elcsendesült a sajtóvisszhang, a könyv azonban továbbra is szépen menetel. Olyannyira, hogy az utolsó néhány száz példányhoz ért a készlet. Az alábbiakban a szerző megoszt egy igazán különleges receptet, ami még a kötetben sem szerepel.Céklamánia
Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet, de utána is nagyszerű, ha valami könnyűre és gyorsra vágyunk.
Szilveszterre hangolva
Az alábbi saláta alapját zöld levelek helyett most a ropogós és enyhén kesernyés ízű vörös cikória adja, ami nemcsak ízben, de látványban is sokat dob majd a végeredményen. Ezen kívül roppanós lencse és almaszeletek teszik laktatóvá, de a legextrább eleme egyértelműen a kesuszósz.
A sült saláta is saláta!
Ennek a receptnek a lelke a karfiol, ami aranybarnára pirítva egészen új oldalát képes megmutatni. Jól áll neki a tahini földessége és a citromlé frissessége, ahogyan friss zöldfűszerekkel is finom. Fontos, hogy ne hagyjuk túlságosan megpuhulni, akkor a legjobb, mikor megőrzi roppanós textúráját!
Frida Kahlo salátája
Ennek a salátának a cukkini és az avokádó a lelke – és hát az sem utolsó, hogy Frida Kahlo saját receptjéről van szó! A recepten túl az étel sztoriját is mindenképpen olvassátok el, Nemes Nóra tollából.