Lazacos céklasaláta Raj Rácheltől

2020. december 03.
Raj Ráchelt leginkább tortáiról és süteményeiről ismerjük, új szakácskönyvében azonban sokkal mélyebb bepillantást enged a konyhájába.

Ez a saláta nagyon különleges és izgalmas. A levendula megbolondítja, és felejthetetlenné teszi, így akár az ünnepi asztalra is szuper fogás lehet! Mutatjuk is Raj Ráchel receptjét!

Lazacos céklasaláta kaporral és levendulával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 200 g lazacderék, bőr és szálka nélkül
  • őrölt fekete bors
  • 5 evőkanál olívaolaj

A salátához:

  • 4 főtt cékla
  • 1 csokor friss kapor
  • levendulás só
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
1. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd olajjal kikent hőálló üvegtálba fektetjük, és a maradék olívaolajjal még meg is locsoljuk. A halat 170 °C-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Azután kivesszük és hűlni hagyjuk.

2. A főtt céklát kockákra vágjuk, a finomra aprított kaprot hozzáadjuk, majd a kihűlt lazacot belemorzsoljuk. Levendulás sóval és borssal ízesítjük, végül az olívaolajjal összekeverjük.

Fotó: BOOOK Kiadó / Végel Dániel
Stylist: László Ágnes

Még több izgalmas receptért keresd Raj Ráchel Életem a konyhában című könyvét!

Olvass tovább!