Egyszerű, de nagyszerű
Nehéz, húsos ételek helyett idén próbálkozzunk inkább ezzel a vendégváróval: egyszerű, gyorsan elkészíthető mártogatós, olvadós kecskesajttal és fűszeres paradicsommal, amit lehetetlen abbhagyni.
Édes és sós egyszerre
Ha időt spórolnánk, nyúljunk bátran a leveles tésztához. Ezt változatosan tölthetjük édes és sós töltelékekkel, de a legjobb, ha kombináljuk a kettőt, például úgy, hogy a sós kecsesajtot édes almával párosítjuk!
Azoknak, akik sosem sütnek
A szilveszteri pezsgőzés tökéletes kísérője az alábbi parmezános tallér, amit gyerekjáték elkészíteni. Ezek a sajtos kekszek akkor is remekül sikerülnek, ha még életedben nem sütöttél semmilyen süteményt!
Csípős poppers
Macerás, de minden percéért megéri! Arra kell csak figyelni, hogy tényleg jól lehűtsük a kis sajtgolyókat még a bundázás előtt, mert ha kicsit kienged, menthetetlenül szétfolyik a forró olajban, és akkor tutira elromlik a vidám délutáni kedvünk.
Elzászi pizza
Az elzászi szalonnás lepény, vagyis a Flammkuchen leginkább német pizzaként aposztrofálható. Az egyik legjobb bekuckózós kaja, de elég jó szolgálatot tehet vendégváróként is, remekül megy hozzá egy üveg száraz fehérbor!