Krémlevesként
Forgács Timi, a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője egy gazdag, fűszeres levest ajánl: laktató ebédnek is tökéletes ez a kókusztejes répaleves, ami kecskesajttal és gránátalmával lesz teljes!
Főzelékként
„A répafőzelék egy gyorsan elkészíthető, olcsó fogás, semmi extra nincs benne, én a zöldség édes íze miatt szeretem. A nagyi mindig jól megcukrozta a főzeléket, ez ellen kamaszként folyton küzdöttem, mert akkoriban nagyon figyeltem az alakomra” – László Kriszta nagymamájának receptjét egy francia bundás hús egészíti ki.
Köretként
A sütőben sült répa már önmagában szuper találmány, amit tényleg érdemes kipróbálni: nagyon egyszerűen elkészül, és hihetetlenül feldobja ezt az egyébként nem túl izgalmas zöldséget. Ha ennél is tovább mennénk, izgalmas fűszerkeverékekkel érdemes csavarni a dolgon, az alábbi, keleties hangulatú recept például a csípős és édes íz kombinációjától lesz különleges.
Salátaként
Sárgarépa, füge, aszalt szilva és némi csonthéjas kell ehhez a különleges recepthez, ami akár főételként, de köretként is szuper lehet, ha valami izgalmasra vágynánk!
Sütiként
A répatorta óta tudjuk, hogy a répa tényleg illik a süteményekbe is. Ez a muffin egy isteni vegán verzió, mellyel gyorsan csillapíthatjuk a sütivágyunkat.