Mediterrán frissesség
Az alábbi verzió egy görögös ihletésű recept: a fetától és a görög joghurttól lesz krémes, a rengetegféle fűszernövény pedig nemcsak a gazdag ízvilágért felel, de még vitaminokkal is dúsítja a keveréket!
Gondoljunk a vegánokra is!
Valljuk be, a tofu önmagában még nem egy ízbomba, viszont remekül ízesíthető és kombinálható más alapanyagokkal. És a legjobb, ami történhet vele, ha egzotikus ázsiai finomságokkal társul, például korianderrel és mentával! A koriander ugyan köztudottan megosztó fűszernövény, amit elvileg csak imádni vagy gyűlölni lehet, ebben a krémben talán azok is megbarátkoznak vele, akik eddig nem rajongtak érte.
Ha már lúd, legyen kövér!
A bekategorizálhatatlan, marhahúsos, sajtos-sörös mártogatós egy csokor korianderrel és némi chilivel tökéletes bekuckózós estékhez – persze kell hozzá kanál gyanánt egy nagy zacskó tortillachips is!
Román kedvenc
A savanyú uborkás ragu receptjét a román gasztronómiai írónő, Irina Georgescu könyve, a Kárpátok ízei alapján készítette el Hering András, a Nosalty főszerkesztője – néhány apró csavarral.
Krémmánia
Egyszerű, gyorsan elkészíthető mártogatós, olvadós kecskesajttal és fűszeres paradicsommal, amit lehetetlen abbhagyni – természetesen nem csak szilveszterre.