Mennyeien krémes kókuszos lazaccurry

2022. március 03. |

Ha szeretnéd feldobni a lazacfilét, készíts belőle krémes, fűszeres, melengető curryt! Az izgalmas ízek komplexitást adnak a lazac egyszerű eleganciájához, ráadásul egzotikus élményt hozhatnak a hétköznapokba.

Érdemes egyszer rászánni magunkat, hogy beruházzunk néhány egzotikus curry alapanyagra (legyen otthon szójaszósz, halszósz, currypaszta és kókusztej), ugyanis a curry gyors, egyszerű és nagyon jól variálható étel. A pikáns vörös currybe kerülhet sokféle zöldség – itt például brokkolit használunk – és különböző proteinek – csirke, tofu, jelen esetben pedig lazac –, így teljes értékű, mégis változatos ételek készülhetnek. A lazacot általában roston, kevés ízesítéssel fogyasztjuk, de kifejezetten jót tesz neki a gazdag, krémes curry is, ami fűszeres, távol-keleti csavarral dobja fel a franciás eleganciáját.

lazac-kokusz-curry-recept

Hozzávalók:

  • 4 db lazacfilé
  • 2-3 ek. currypor
  • só és bors
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. méz
  • 1 ek. sózott vaj
  • 1/4 csésze thai vörös currypaszta
  • 1 ek. frissen reszelt gyömbér
  • 130 gramm brokkoli kisebb rózsákra vágva
  • 2 csésze zsíros kókusztej
  • 2 ek. szójaszósz
  • 1 ek. halszósz (elhagyható)
  • köretnek jázmin rizs

Elkészítés:

  1. A lazacszeleteket helyezzük el egy sütőpapírral bélelt tepsibe, dörzsöljük be mindkét oldalukat olívaolajjal, curryporral, sózzunk és borsozzuk őket! Sütőben pár percig pirítsuk őket, míg a bőrös oldaluk ropogós lesz.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a currypasztát és a gyömbért! Pirítsuk egy kicsit a keveréket, míg illatozni kezd. Dobjuk rá a brokkolit, majd öntsük fel kókusztejjel, végül adjuk hozzá a szójaszószt és a halszószt, ha használunk!
  3. A lazacszeleteket helyezzük a szószba, és hagyjuk benne főni 5-10 percig.
  4. A lazaccurryt jázmin rizzsel és friss korianderrel tálaljuk!

Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: GettyImages

Olvass tovább!

A legkrémesebb toszkán lazac 30 perc alatt

A legkrémesebb toszkán lazac 30 perc alatt

Pillanatok alatt elkészíthetjük, és ha már az ünnepi menübe esetleg nem férne be, akár hétköznapokra is tökéletes választás. A krémes lazac receptjét Hering András, a Nosalty főszerkesztője hozta el nektek.

Szólj hozzá te is!

Még több Gasztró