Ha fütyülni nem is tanulunk meg tőle, egy fantasztikus ebédünk még lehet: 5 recept répával

2022. február 08.
Sokan méltatlanul csak levesbetétként használják, pedig a répa fantasztikus alapanyag, ráadásul nagyon egészséges is! Az alábbi öt receptben öt arcát mutatja meg ez a filléres zöldség.

Krémlevesként

Forgács Timi, a Nem csak pite Instagram-oldal szerzője egy gazdag, fűszeres levest ajánl: laktató ebédnek is tökéletes ez a kókusztejes répaleves, ami kecskesajttal és gránátalmával lesz teljes!

Főzelékként

„A répafőzelék egy gyorsan elkészíthető, olcsó fogás, semmi extra nincs benne, én a zöldség édes íze miatt szeretem. A nagyi mindig jól megcukrozta a főzeléket, ez ellen kamaszként folyton küzdöttem, mert akkoriban nagyon figyeltem az alakomra” – László Kriszta nagymamájának receptjét egy francia bundás hús egészíti ki.

Köretként

A sütőben sült répa már önmagában szuper találmány, amit tényleg érdemes kipróbálni: nagyon egyszerűen elkészül, és hihetetlenül feldobja ezt az egyébként nem túl izgalmas zöldséget. Ha ennél is tovább mennénk, izgalmas fűszerkeverékekkel érdemes csavarni a dolgon, az alábbi, keleties hangulatú recept például a csípős és édes íz kombinációjától lesz különleges.

Salátaként

Sárgarépa, füge, aszalt szilva és némi csonthéjas kell ehhez a különleges recepthez, ami akár főételként, de köretként is szuper lehet, ha valami izgalmasra vágynánk!

Sütiként

A répatorta óta tudjuk, hogy a répa tényleg illik a süteményekbe is. Ez a muffin egy isteni vegán verzió, mellyel gyorsan csillapíthatjuk a sütivágyunkat.