Tepsis reggelit a családnak!
A tojás többnyire a legolcsóbb, leggyorsabb és legegyszerűbb opció, legyen szó reggeliről vagy vacsoráról. De ha szeretnénk a rántotta-tükörtojás-keménytojás szentháromságon túlmutató, és nem mellesleg ezeknél laktatóbb fogással előállni, próbáljuk ki az alábbi receptet!
Mindent egyben – vega módra
Nagyon jól járhatunk, ha hajlandóak vagyunk kísérletezni a tepsiben sült zöldségekkel: a vacsora így villámgyorsan elkészül, a zöldségeknek pedig egészen más karakterük lesz a sütés után, hiszen az enyhe karamellizálódás után jön ki édeskés, telt, földes ízük.
Partiarc
A tortilla chipset nemcsak szószokba mártogatva lehet enni, hanem úgy is, hogy minden jóval megtöltött „rakottast” készítünk belőle. Ezekben a tepsiben sült nachostálakban a ropogós chipset többnyire ugyanazok – a mexikói konyhából ismert – hozzávalók kísérik: avokádó, fekete bab, koriander, csípős jalapeno paprika, és gyakran valamilyen darált hús is kerül melléjük.
Egytepsis görögös
Az alábbi receptben elsősorban az oregánó, az olívabogyó és a feta hozza a görögös ízvilágot, de a fogás alapja nagyon egyszerű, és nagyon jól variálható. A lényeg, hogy zsenge újkrumplit és csirkét sütünk együtt, sok citrommal és fokhagymával, és – itt jön a lényeg – jó adag vajat ültetve a csirkemellek tetejére.
Tűzhely mellett állás helyett
Nagyon nehéz elképzelni, hogy valaki ne szeresse a palacsintát, azt viszont annál könnyebb, hogy valaki rühelli kisütögetni a vékony, könnyen foszló és állandó forgatásra szoruló lapokat. Az alábbi recept egy tepsis verzióval orvosolja a problémát!
Kiemelt fotó: Getty Images