3 hűsítő házi limonádé a kánikulára

2022. július 11.
Nem kell semmi extra ahhoz, hogy olyan limonádét varázsolj a poharakba, amit nem győzöl majd utántölteni!

Ha már unod a vizet, szuper gyorsasággal készíthetsz különleges limonádékat otthon, amik amellett, hogy finomak, még remekül is mutatnak. Még vendégekre sincs szükség ahhoz, hogy belefogj, készítsd el a magad örömére, és meglátod, ezek a receptek nemcsak felfrissítenek, hanem garantáltan fel is dobják a napodat!

Limonádé receptek

A limonádé készülhet szénsavas és szénsavmentes vízből egyaránt, kerülhet bele jégkocka vagy jégdara a frissítő hatás növeléséért, de akkor is mennyei, ha nincs benne jég. A citrom mellé mindig dobhatunk némi lime-ot vagy narancsot, illetve a friss kerti fűszernövényeknek (menta, citromfű, bazsalikom vagy rozmaring) is nagy hasznát vehetjük.

Uborkás-lime-os limonádé

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 1 lime és 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 1 uborka

Így készül:

  1. Egy kancsóba öntjük a vizet, és belekeverjük a lime és a citrom levét.
  2. A jól behűtött uborkát alaposan megmossuk, meghámozzuk és apró darabokra vágjuk, majd a limonádéhoz adjuk.
  3. Legalább 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd mutatós poharakba töltjük.
  4. Édesítés nélkül a legfrissítőbb, de ha így nem ízlik, 2-3 kanál mézzel feldobhatjuk.

Uborkás limonádé recept

Őszibarackos-bazsalikomos limonádé

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 400 g őszibarack kimagozva, meghámozva és pépesítve
  • 3 citrom
  • 4 evőkanál barna cukor
  • Néhány friss bazsalikomlevél

Így készül:

  1. Ha nem érjük be a barack édes ízével, a cukorból és egy kevés vízből alacsony hőfokon, gyakran kevergetve szirupot főzünk.
  2. A pürésített barackot egy kancsóba tesszük, hozzáöntjük a citrom és a lime kifacsart levét, illetve szükség esetén a cukorszirupot.
  3. Jól elkeverjük, több részletben édesítjük, majd felöntjük vízzel. Beledobunk 4-5 zsenge bazsalikomlevelet.
  4. Fogyasztás előtt 4-5 órára hűtőbe tesszük, jéggel, friss citrommal vagy friss barackkal feldobva isszuk.

Őszibarackos bazsalikomos limonádé

Rózsavizes limonádé

Hozzávalók:

  • 1,5 liter víz
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 6 evőkanál rózsavíz
  • 1,5 citrom kifacsart és átszűrt leve

Így készül:

  1. Ha édesebben szeretjük, egy kevés vízből és a cukorból szirupot főzünk (vagy kiváltjuk egy kevés mézzel), majd félretesszük hűlni.
  2. A vizet egy kancsóba öntjük, belekeverjük a rózsavizet és a citrom kifacsart levét.
  3. Szükség esetén hozzáadjuk a cukorszirupot, beledobjuk az alaposan megmosott, felkarikázott citromot, és 4-5 órára hűtőbe tesszük.
  4. Fogyasztás előtt egy kis jéggel tesszük igazán hűvössé!

Rózsavizes limonádé recept

 

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?