Uborkás barack-salsa, az új nyári kedvenced

2022. július 30.
Nem kell félni a zöldségek és a gyümölcsök keverésétől, hiszen olyan csodálatos finomságok születhetnek belőle, mint ez az egyszerre frissítő, pikáns, roppanós és édeskés salsa. Tökéletes lehet sültek mellé, mexikói fogásokba, vagy egy vegetáriánus lakoma elemeként.

Mit keres egy tányéron a barack, az uborka és a jalapeno? Ne féljünk a különböző ízek és textúrák, vagy akár a zöldségek és gyümölcsök keveredéséből, hiszen így nagyon izgalmas ízvilágokat házasíthatunk.

Az uborka lédús, roppanód frissességéhez nagyon jól passzol a barack édessége, amit a pikáns jalapeno és az üdítő citrom egészít ki. Aki nem szereti, nyugodtan elhagyhatja a koriandert, de mi azt tanácsoljuk, hogy a genetikai determináció elképzelését legyőzve inkább próbálja mindenki megszeretni, mert ebben a salsában (is) nagyon pazar. A salsa lényege, hogy minden legyen apró kockákra vágva benne, így akár tortilla csipsszel is tunkolhatjuk – de sima salátaként is tálalhatjuk.

barack-salsa-uborka-salata-recept

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb őszibarack apró kockákra vágva
  • 80 gramm kígyóuborka apró kockákra vágva
  • 20 gramm mogyoróhagyma (vöröshagyma is jó) apró kockákra vágva
  • 15-20 gramm jalapeno paprika apró kockákra vágva
  • egy nagy csokor koriander apróra vágva
  • 15 ml lime lé
  • só és bors

Elkészítés:

  1. Egy kisebb tálban keverjük össze az összes hozzávalót, a sót és borsot adagoljuk ízlés szerint. Ha frissíteni akarjuk, adjunk hozzá még több lime-ot, plusz édességért több barackot, extra pikánsságért pedig még egy kis jalapenot tegyünk bele.
  2. Tálaljuk önmagában salátaként sültek mellé. salsaként tortilla csipsszel, vagy halmozzuk tacók vagy burrito tálak tetejére!

Forrás: Minimalist Baker Fotó: Getty Images

Olvass tovább!