Töltve, olaszosan
Az olaszos töltött paradicsom nálunk talán még kevésbé ismert, hazájában viszont a capreséhez hasonló alapfogás: a tölteléket extra adag parmezán és némi kenyérbél teszi tartalmasabbá, a sütéssel pedig kijön a paradicsom enyhén karamelles édessége.
Sós pite?
Klasszikus vajas pitetésztája szinte minden nemzetnek van – ilyen az olasz crostata is. Ezeknél a tésztáknál arra kell figyelni, hogy hideg alapanyagokkal dolgozzunk: így lesz végül igazán omlós és szaftos a végeredmény.
A legnagyobb húsgombóc
A következő, sütőben sült olasz fasírt olyan, mint egy óriási húsgombóc, amit kívül-belül marinara szósszal és sok sajttal töltenek meg. Itt nyugodtan eltekinthetünk az apró húsgombócok gyúrásától, helyette formázzuk a tölteléket cipó alakúra és méretűre, így olyan vastagságúra szelhetjük, amilyenre csak szeretnénk.
Tésztához vodkát?
A penne alla vodka sok más recepthez hasonlóan először az interneten aratott osztatlan sikert, marketingje pedig már eleve jól kezdődött, hiszen ez a világhírű szupermodell, Gigi Hadid egyik kedvenc fogása is.
Ha csak egy salátát ennénk
A burratát rengeteg dologhoz fel lehet használni, de ha igazán jó minőségű, akkor azzal tudjuk a leginkább megtisztelni, ha egyszerűen meglocsoljuk minőségi olívaolajjal, és szép lassan – szigorúan – kézzel elmajszoljuk néhány szem paradicsom és egy-két szelet kovászos kenyér társaságában.