Ha a nyár utolsó grillpartijait tervezgetjük, mindenképpen érdemes lehet kipróbálni ezt a különleges, gyümölcsalapú salsát, de akár izgalmas vendégvárónak is elkészíthetjük egy különösen forró napon. A recept egyébként pofonegyszerű és nagyon gyors: elég apróra vágni a hozzávalókat, és összekeverni a salsát, aztán hagyni, hogy összeérjenek az ízek egy komplex, izgalmas egésszé. Mártogassunk bele ropogós nachost, töltsük tacóba vagy együk üdítő salátaként, mindenképpen fenséges lesz!
Hozzávalók:
- 4 csésze apróra kockázott, kimagozott görögdinnye
- 2 jalapeno vékonyra karikázva
- 1 nagyobb mogyoróhagyma apróra vágva
- 1/2 csésze koriander durváva vágva
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 2 lime leve
- só és bors
- egy csipet Cayenne-bors
Elkészítés:
- Egy nagy tálban keverjük össze a felkockázott görögdinnyét, a hagymát, a fokhagymát és a jalapenót! Adjuk hozzá a durvára vágott koriandert is!
- Öntsük rá a két lime kifacsart levét, alaposan forgassuk össze, és hagyjuk állni egy kicsit. Ízesítsük sóval és borssal, és ha egy kis extra pikantériát akarunk adni neki, szórjunk rá egy kevés Cayenne-borsot is!
Forrás: PureWow Fotó: Getty Images