Ez a tökéletes duplacsokis keksz receptje

2022. október 27.
Az őszi időszakban sokaknak megjön a kedve a sütéshez, és ha már így alakul, nem választhatunk jobbat egy ragacsos, édes, klasszikus csokis keksznél, ami mennyei illatba burkolja az egész lakást.

Képzelj el egy még meleg, tömény illatú csokis kekszet, aminek minden falatja egy puha, szaftos, édes élvezet. És most képzeld el mindezt kétszeresen! Az alábbi duplacsokis keksz igazi dekadens édesség, ami tulajdonképpen egy kicsit a klasszikus kekszek és a mennyei brownie szerelemgyereke. Nem diétás, nem egészséges, nem vegán, de cserébe elképesztően jó – érdemes megsütni egy borús őszi vagy téli napon.

recept-dupla-csokis-keksz-edesseg

Hozzávalók:

  • 350 gramm finomliszt
  • 50 gramm jó minőségű kakaópor
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • 1 tk. instant kávé
  • 220 gramm plusz 2 ek. sózatlan vaj szobahőmérsékleten
  • 150 gramm plusz 2 ek. kristálycukor
  • 220 gramm barna cukor
  • 2 nagyobb tojás
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 340 gramm csokoládé durvára vágva
  • durva szemű só a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb tálban keverjük össze a lisztet a kakaóval, a sütőporral, a szódabikarbónával a sóval és az instant kávéval!
  2. Egy elektromos habverő segítségével verjük fel a vajat a cukrokkal nagyjából 3 perc alatt. Adjuk hozzá a tojásokat és a vaníliát, és robotgéppel keverjük tovább egyneműre.
  3. Részletekben adjuk a nedves tésztához a lisztes keveréket, majd keverjük bele a csokidarabokat is. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk pihenni a hűtőben 30 percig.
  4. A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egy kanál segítségével formázzunk kis halmokat a tésztából. Ügyeljünk rá, hogy legyen köztük hely, ugyanis sülés közben kiterülnek majd. Ízlés szerint szórjuk meg a kekszeket egy kevés nagy szemű sóval.
  5. Süssük a sütiket 12 percig, majd vegyük ki őket, és ütögessük le a tepsit, míg kicsit leapadnak a kekszek. Ezek után süssük további 2-3 percig, míg a csoki teljesen folyóssá válik bennük. Melegen fogyasszuk!

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!