A sajtchips az új kruton! Így készül a tökéletes feltét a krémlevesre

2023. május 14.
Krémleves rajongó vagy és szeretnéd feldobni valami igazán ropogóssal a krémes textúrát, de már unod a krutont? A Nosalty ezzel a nagyszerű recepttel segít, hogy lecserélhesd a szárított kenyeret egy sokkal izgalmasabb feltétre.
Óriás sajtchips

Minden valamire való krémleves tetejére kerül legalább egy (de jó esetben kettő) az alábbi dolgok közül: sajt és kruton. Persze a krutont magát kiválthatjuk sokkal izgalmasabb dolgokkal is, ha a pirítóson túlmutató kalandokra vágyunk, például popcornnal, magvakkal, és a többi. Persze ha még ez sem elég, felkapcsolhatunk a legmagasabb fokozatra, és duplázva a sajtot, készíthetünk egy óriási chipset, ami a levesünk teljes felületét befedi majd.

A reszelt sajtos chips ötlete abszolút nem újdonság: egy sütőbe helyezett sütőpapíros tepsin gyorsan és könnyedén készíthettük eddig is. Az újítást ebben a receptben a serpenyő használata jelenti, amivel egy gigantikus és impozáns tallért hozhatunk létre. De nemcsak a méret számít, hanem az állag is: a sajtszálak közé pirult magvak ékelődnek, és egyszerre indítanak be vizuális és texturális robbanást

A kész chipset pihentessük sütőpapíron!

A kész chipset pihentessük sütőpapíron!

Készítése során arra figyeljünk oda, hogy ne hagyjunk túl nagy réseket a sajtban, szórjuk szorosan egy körben a forró edénybe. A hőmérséklet is kulcsfontosságú: ha nem melegítjük elő a serpenyőt, akár oda is égethetjük a chipset.

Miután a magok is rákerültek, mindenképpen fordítsuk meg a chipset, hogy a felső oldala is alaposan lepiruljon. A kész chipset pihentessük sütőpapíron: ehhez nem fog teljesen leragadni, és miután teljesen kihűlt, sokkal ropogósabb lesz.

Tegyük a kedvenc krémlevesünk tetejére: már maga a kanállal végzett széttördelés is kész élmény, hát még a ropogós sajtdarabok elrágcsálása! Kenyérkockára többet nem is fogunk gondolni.

Készítsünk óriás sajtchipset!

A magokat összekeverjük egy tálkában, a sajtot pedig lereszeljük. Elkezdünk felmelegíteni egy serpenyőt, majd a reszelt sajtból köralakban halmozunk a közepére.

Szórunk rá a magkeverékből, és hagyjuk olvadni/sülni.

A magokat összekeverjük egy tálkában, a sajtot pedig lereszeljük.

A magokat összekeverjük egy tálkában, a sajtot pedig lereszeljük

Miután a sajt szélei megpirultak, spatulával megfordítjuk, és a másik oldalát is ropogósra sütjük (1 perc). Sütőpapírra kiszedjük, és hagyjuk hűlni, mert forrón még nagyon lágy. Akkor jó, ha kidermed, és törhető. Tálalhatjuk krémleves feltéteként, vagy ropogtathatjuk magában is.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo