Előre figyelmeztetünk: ha egyszer kipróbálod, garantáltan minden héten legalább egyszer el fogod készíteni ezt a csodálatos sörkenyeret! Ne ijedj meg, ha eddig még nem kísérleteztél a házi kenyérsütéssel, ehhez a recepthez nem lesz szükséged kovászra, de még kelesztésre sem, hiszen sütőporos kenyérről van szó, ahol a méz és a sör segítik a folyamatokat. Ez a kenyér nem hasonlít a ropogós, barna külsejű kovászos kenyerekre, cserébe viszont pihepuha, szaftos, és csodálatos élmény vele tunkolni. Épp ezért nagyon jó választás lehet különböző levesek vagy gazdagabb, szaftos ételek mellé – ráadásul tényleg pillanatok alatt elkészül. Elég lesz öt hozzávaló (amik között ráadásul már a só is ott van) és egy nagy tál, na meg persze egy helyes kis sütőforma, hogy elkészíthesd ezt a fantasztikusan egyszerű, mégis mennyei házi kenyeret. Tökéletes vendégvárónak is!
Hozzávalók:
- 3 csésze finomliszt
- 1 evőkanál sütőpor
- egy kevés só
- 350 ml sör (bármilyen lehet)
- 1/4 csésze méz
- 6 evőkanál hideg sózott vaj
Elkészítés:
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra és vajazzunk ki egy kenyérformát!
- Egy tálban keverjük össze a lisztet és a sütőport, adjunk hozzá egy csipet sót is! Öntsük bele a sört, majd adjuk hozzá a mézet, keverjük össze alaposan!
- A masszát öntsük a kenyérformába, és oszlassuk el a tetején a vajat 6-8 darabban!
- Süssük a kenyeret nagyjából 45-55 percig, míg a teteje enyhén megbarnul (nem lesz túl barna), majd együk melegen!
Forrás: HalfBakedHarvest Fotó: Getty Images